Intelligens csomagolást fejlesztenek induló magyar cégek

Induló magyar cégek, a Colabs Startup Center és az iDeaPool fogtak össze az intelligens csomagolás-fejlesztés érdekében.

Seres Viktor, az iDeaPool Kft. alapítója (fotó: iDeaPool FB)

 

Nagy Péter, a most induló Colabs Startup Center Zrt. társalapító vezérigazgatója elmondta, hogy cége szervezett 45 millió forint összegű tőkebefektetést az iDeaPool Kft. számára a múlt év végén. A tőkebevonás célja az volt, hogy a cég tovább tudja fejleszteni első élelmiszeripari szavatosság ellenőrző megoldását.

A találmányt Seres Viktor és Galambos Zsuzsa fejlesztette ki többéves munkával. A fejlesztés megvalósítására 2011 nyarán céget alapítottak. Ezt a társaságot egy svájci-magyar magánbefektetői csoport segítette elképzeléseik megvalósításában, azzal, hogy csaknem félszáz millió forint többletforráshoz juttatták a céget. A Colabs Startup Center Zrt. azt szervezte meg, hogy a forrást igénylő és a befektetést végzők egymásra találjanak, támogatást nyújtott az üzleti és pénzügyi terv elkészítésében és a tárgyalások moderálásában. A zártkörű részvénytársaságot arra alapították, hogy 10-250 millió forint közötti tőkebefektetésekkel gyorsítsa a nagy növekedési képességű induló és korai fázisú vállalkozások forráshoz jutását, fejlesztését és nemzetközi piacra jutását.

A tervek szerint az iDeaPool Kft. ez év elején már az ipari partnerekkel tárgyal annak érdekében, hogy az általuk kifejlesztett találmány a tej szavatosságát érzékelő indikátor bekerülhessen a csomagoló anyagba és ez a megoldás ne csak Magyarországon, hanem az országhatárokon túl is bevezethető legyen.

A szóban forgó projekt azért fontos az intelligens csomagolás fejlesztők szerint, mert Magyarországon közel kétmillió liter tej fogy naponta, a világ évi tejfogyasztása pedig az előrejelzések szerint a jelenlegi 270 milliárd literről az évtized végére 350 milliárd literre emelkedik.

Forrás: IP/MTI

Leave a Comment