Innovatív biztonságtechnikai megoldást fejleszt az Erando

Uniós támogatást nyert az Erando kft. egy új, innovatív, titkos csatornát használó, a jelenlegi szigetszerű megoldásokat integráló biztonságtechnikai szoftverrendszer kifejlesztésére.

Innovatív, titkos csatornát használó, a jelenlegi szigetszerű megoldásokat integráló biztonságtechnikai rendszer kifejlesztése, amely képes újfajta fuzzy logikán alapuló cselekvési tervet készíteni és megjeleníteni high-end AR technológia alkalmazásával című projektjavaslatával az Erando Biztonságtechnikai Tanácsadó és Kereskedelmi Kft. és konzorciumi partnere a Comtrans Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. összesen 413,58 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztés fő célja olyan hiánypótló megoldások kidolgozása, amelyek egy egységes keretrendszerbe integrálják a jelenleg szigetszerűen alkalmazott biztonságtechnikai szoftverek által lefedett funkciókat.

A keretrendszer funkciói kiegészülnek az AR és VR technológián alapuló virtuális tér szimuláció és megjelenítés megoldásokkal az eltérő biztonságtechnikai szinteken történő alkalmazásával, továbbá segítik az egyes riasztási eseményekhez kapcsolódó végrehajtási tervek extrém körülmények között történő megjelenítését és kezelését. Az iparágban eddig nem létező, automata integrálási módszertan kidolgozott metodikája, hozzájárul egy komplex rendszer kialakításához, amely így kisebb erőforrás és költség mellett fedi le az alkalmazási területek igényeit.

Az egyedileg kialakított SIOT (Secure Intranet Of Things) kommunikációs platform kidolgozása és a keretrendszer kommunikációs megoldásaként történő integrálásának metodikájának kidolgozása segítik a biztonságtechnikai területén történő alkalmazás kialakítását és elterjedését.

A létrejövő rendszer lehetséges felhasználói a hadiipari, terror elhárítási, nemzetközi biztonságpolitikai, magánbiztonsági, rendvédelmi, bűnmegelőzési, büntetés végrehajtási, tűz és katasztrófavédelmi, biztonságtechnikai, adatvédelmi, kereskedelmi területen működő entitások és azok ügyfelei lehetnek.

A támogatott projektnek köszönhetően a konzorciumi partnerek tíz új munkahelyet teremtenek. A projekt Pakson és Miskolcon valósul meg, két éves időtartam alatt.

Leave a Comment