Hét lakat alatt őrzi az új generációs 3D távcsövet a Sony

A Sony új, digitális 3D felvételek készítésére is alkalmas távcsövet mutatott be a Las Vegasban megrendezett szórakoztató elektronikai vásáron, a CES-en.

Hét lakat alatt őrzi az új generációs 3D távcsövet a Sony (fotó: gizmag.com)

A Sony nagyjából egy éve rukkolt ki a digitális rögzítésre is alkalmas DEV-3 és DEV-5 távcsövekkel, amelyek ugyan a városnézők, a természetbarátok és túrázók számára készültek, mégis méreteik miatt kényelmetlen felszerelésnek számítottak. A CES-en most bemutatott 3D-s készülék prototípusa már jóval kisebb és áramvonalasabb a korábbi eszközöknél.

Igaz, a Sony csak egy vitrin mögül mutatta meg a kiállítás látogatóinak a készüléket, a különbség első pillantásra is jól látható volt: a karcsúsított kialakítás jelentős méretcsökkentéssel párosult. A tavalyi modellek mellé helyezve a távcső mérete mintegy a harmadára zsugorodott. A készülék mikrofonját a frontoldalra helyezték, a két lencse közé, emellett pedig az egész készülék áramvonalasabb is lett. A 3D-s távcső valamelyest nagyobb mint egy átlagos DSLR fényképezőgép, így a korábbi modelleknél kényelmesebb útitárs lehet egy városi körséta, vagy erdei túra során.

A Sony a készülék számos műszaki jellemzőjével adós még, annyit azonban már tudni lehet, hogy az új 3D-s eszköz a DEV-3 és a DEV-5 valamennyi funkcióját megörökli. Néhány extra is beköltözik az újgenerációs távcsőbe: a készülék HD videó rögzítésére, valamint állóképek rögzítésére is képes 3D-ben és 2D-ben, de opcióként az SD felbontás is elérhető lesz. Tekintve, hogy a DEV-5 tízszeres optikai zoomra volt képes, jó eséllyel a 3D-s távcső ezt túlteljesítheti majd.

A lehető legtisztább képalkotás érdekében a Sony optikai képstabilizációt is beépít, hogy csökkentse a kézremegésből származó elmosódást, valamint az elektronikus keresőben egy OLED technológiájú kijelző kap helyet. A távcsövet GPS funkciókkal is felszerelik, a HDMI kimenet éppúgy a része lesz a készüléknek, mint a külső mikrofon vagy éppen vaku csatlakoztatását segítő papucs.

Mindazonáltal a Sony egyelőre hét lakat alatt őrzi az eszközt: a vitrin mögül mutogatott 3D távcsövet nem csak kézbe nem vehették a CES-en a látogatók, de a pontos műszaki specifikációról, az árról, valamint a forgalmazás kezdetéről sem árultak el részleteket.

Forrás: 3Dportal.hu/Today3D

Leave a Comment