Google Mapen is kezelhetők a közművezetékek a GE új alkalmazásával

A GE és a Google megállapodásának köszönhetően a közművállalatok a jól ismert, könnyen használható térkép-platform segítségével növelhetik termelékenységüket.

Geospatial

 

A térinformatikai elemző eszközök fejlesztése és a térinformatikai elemzések készítése terén piacvezető szerepet betöltő GE, valamint a havi több mint egymilliárd aktív felhasználóval rendelkező térképszolgáltatásokat nyújtó Google megállapodást írt alá annak érdekében, hogy a Google térképek adatait a GE Smallworld™ térinformatikai szoftverének villamosipari, telekommunikációs és gázipari alkalmazásaiba integrálják.

Az együttműködésének köszönhetően a közművállalatok a GE Smallworld programcsomagja segítségével láthatóvá tehetik és elemezhetik adataikat, ezáltal növelhetik termelékenységüket. A kombinált megoldás a jelenleg elérhető hálózatvizualizációs lehetőségek bővítése révén hatékonyabban és eredményesebben dolgozhatnak a közművállalatok, ugyanis az adatok térképen való megjelenítési lehetőségének növelésével gyorsan tájékoztatni tudják a végfelhasználókat az olyan fontos információkról, mint például az áramszünet elhárításának várható ideje. Mindemellett a közműcégek hatékonyabban kezelhetik hálózati eszközeiket.

Bryan Friehauf, a GE Digital Energy üzletágának szoftver-termékcsaládokért felelős vezetője kiemelte: a Google térképei már több millió ember számára ismerősek akár az irodai számítógép képernyőjéről, akár az útközben használt mobil eszközökről. Immár a GE Smallworld szoftverének használata is ilyen megszokottá válhat, hiszen a két megoldás egyesítése lehetővé teszi, hogy ügyfeleink az eszközeikre és hálózataikra teljesen testre szabott platformot használhassanak.

A GE célzott alkalmazásokat fejlesztett ki az internetre, a mobil eszközökre és az asztali számítógépekre. A Google gazdag térképészeti tartalma a GE megoldásainak elválaszthatatlan részévé válik, a GE Smallworld szoftverének térinformatikai funkciói újszerű alaptérképezési, illetve megjelenítési és elemzési lehetőségekkel bővül. A GE elosztásvezérlő és áramszünet-jelző szoftvere is a Google térképeinek adatait használja fel a villamos hálózatok működésének szabályozásához. A helyszíni kiszállást végző szakemberek munkáját a Google Android platformjának alkalmazásával segíti a GE, ezzel is bővítve mobil termékeinek jelenlegi portfolióját. Az új hordozható megoldás a Google térképeket is tartalmazza, így pontosabb információt biztosít a helyszínen dolgozó szakemberek számára.

A Google térképeivel és alkalmazásprogramozási felületeivel a GE az egyszerű, intuitív felhasználói interfész élményét kínálja az ügyfeleknek – mondta Tarun Bhatnagar, a Google Geo Enterprise igazgatója.

A GE Smallworld térinformatikai szoftvere hatékonyan megtervezi és modellezi a komplex hálózati infrastruktúrákat, támogatja az eszköz- és életciklus-kezelési folyamatokat, továbbá megoldásokat biztosít a komplex hálózati eszközkezelési problémáktól szenvedő vállalkozások számára. A megállapodásnak köszönhetően a fenti megoldások többek között üzleti hírszerzési, gépészeti, webkliens, sematikai, korridormenedzsment és vállalati átjáró alkalmazásokban is elérhetőek lesznek.

Forrás: IP

Leave a Comment