Félmilliárdos támogatás üzleti intelligenciarendszer fejlesztésére

Humánügyviteli adatokon alapuló számítógépes program fejlesztésére mintegy 520 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nexon Kft., valamint a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. konzorciuma.

 

A Nexon Kft. hétfői tájékoztatása szerint az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programban kiírt “Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázaton nyert támogatást a konzorcium a humán erőforrás (HR) szakma kihívásaira választ adó komplex szolgáltatás-informatikai keretrendszer prototípus és humánügyviteli adatokon alapuló üzleti intelligenciarendszer fejlesztésére fordítja.

A projekt előkészítése 2012 év elején kezdődött, és a tervek szerint 2014 májusában fejeződik be, teljes költsége meghaladja a 680 millió forintot.

A 26 hónapra tervezett K+F projekt eredményeire alapozva a Nexon tovább kívánja növelni innovációs előnyét a HR szolgáltatásokban – közölte a cég.

A humán erőforrás (HR) menedzsment jelentős átalakuláson megy át, az új technológiák, köztük a felhő alapú szolgáltatás, a mobil eszközök, a közösségi médiák gyökeresen megváltoztatják a HR szakma jelenét és jövőjét. A humánügyviteli adatokon alapuló üzleti intelligenciarendszerek kialakítása kutatási fejlesztési fázisban tart az egész világon – emelte ki a kft. közleményében.

A Nexon Kft. 1989-ben alakult, humánügyviteli megoldások szállója, szakértője. A társaság nettó árbevétele 2012-ben 3,124 milliárd forint volt a 2011. évi 3,068 milliárd forint után. A cég 250 főt foglalkoztat, kilenc magyarországi telephelyén több mint 3000 ügyféllel áll kapcsolatban.

Forrás: MTI

Leave a Comment