Facebook-telefont hozhat a húsvéti nyuszi

A Faceboook (FB) csütörtökre hívta össze a sajtó képviselőit, amelynek kapcsán a tech-ipar számos prominense úgy gondolja, hogy az FB lerántja a leplet saját telefonjáról. A jól értesültek azt is tudni vélik, hogy a készülékhez a vasat a HTC fejlesztette – írta a  MarketWatch.

Facebook Mobil

 

Arról még a Wall Street Journal számolt be a közelmúltban, hogy a Google Androidján alapuló saját telefonszoftver fejlesztésén dolgozik az FB. A megoldás a gyakorlatban azt jelentheti, hogy a facebook-os kommunikációs tevékenység, a közösségi oldal szolgáltatásai és funkciói teljes egészében átveszik az uralmat az okostelefon képernyőjén, kezelőfelületén.

Iparági hírek szerint a világ legnagyobb közösségimédiás cége több okostelefon-gyártóval is tárgyal az együttműködésről. A WSJ megkeresésére az FB szóvivője nem reagált.

A nagy kérdés természetesen az, hogy a felhasználóknak valóban szükségük van-e egy Facebook-telefonra, vagy egy olyan készülékre, amelyet teljes egészében a Facebook ural.

Azt Mark Zuckerberg FB-vezér több alkalommal is világossá tette, hogy az FB nem fejleszt saját mobiltelefont, viszont vizsgálja annak lehetőségeit, hogy hirdetési megoldásait kiterjessze a mobileszközökre is. A cég véleménye szerint a jobb felhasználói élmény a hirdetései bevételek emelkedését vonja maga után.

Arra mindenesetre még április 4-ig várni kell, hogy kiderüljön, melyik szcenárió fedi a valóságot, és a Facebook milyen megoldást választ a mobilvilág meghódítására.

Forrás: Innoportal.hu/Marketwatch
Szerző: Novák Csaba

Leave a Comment