Európai és amerikai fiatal vállalkozók inspirálják a hazai egyetemistákat

Colabs Startup School néven Szegeden teltházas rendezvénnyel indultak közös országos körútra a legsikeresebb hazai innovatív vállalkozások.

colabs startup school

 

A közös fellépés célja a szemléletformáláson túl a személyes tapasztalatátadás és a fiatal vállalkozói generáció inspirálása. A hat egyetemi várost érintő előadássorozatot a publikus megjelenés előtt álló, európai és amerikai vállalkozókról szóló “The Startup Kids” című dokumentumfilm bemutatása kíséri.

Budapesten és Szegeden az első két vetítésen mintegy hatszáz diák vett részt, ami jól mutatja a téma iránti érdeklődést. A hazai fiatal, jövőbeli vállalkozóknak szeretnénk inspirációt adni és megmutatni: ma már nincsenek határok és korlátok, csak lehetőségek abban, ha valaki a saját cégalapítás útjára lép – mondta Bakó Zsolt a Colabs társalapító-igazgatósági tagja.

A Colabs szerint egyelőre kevés a hazai példakép, noha az olyan cégek, mint a LogMeIn vagy az IND Group a recessziós gazdasági környezet ellenére is prosperálnak és dinamikusan növekednek. Nagy Péter a Colabs társalapító-vezérigazgatója szerint ez az időszak mutatja meg igazán a tudás- és technológiai alapú cégek értékét, ők a jövőbeni gazdasági bővülés letéteményesei itthon is.

A Startup School következő állomásaira (Debrecenbe, Miskolcra, Győrbe, Veszprémbe, Pécsre) a szervezők elsősorban a technológia, a design és a legújabb üzleti megoldások világa iránt érdeklődőket várják, és persze azokat is, akik sikeres vállalkozók tapasztalataiból szeretnének ihletet meríteni.

A rendezvények ingyenesek és nyitottak, az érdeklődők a kezdeményezés Facebook oldalán regisztrálhatnak.

A Colabs Startup School állomásai

2013. február 12. – Szeged
2013. február 19. – Debrecen
2013. február 26. – Miskolc
2013. március 12. – Győr
2013. március 19. – Veszprém
2013. március 26. – Pécs

Forrás: IP

Leave a Comment