Energetikai adatkezelő rendszert épít a Siemens és a SABIC

Partnerségi megállapodást kötött a Siemens Infrastruktúra és Városok (IC) Smart Grid divíziója és a gelsenkircheni SABIC Polyolefine GmbH. A felek közös energetikai adatmenedzsment (EDM) megoldást fejlesztenek energia-intenzív iparágak számára.

edm

 

A Siemens és a SABIC közös munkája a Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) vegy-és fémipari konszern gelsenkircheni üzemében zajlik majd, ahol polietilént és polipropilént gyártanak. Ezeket a hőre lágyuló műanyagokat többek között csomagolófóliák, palackok, edények és csövek gyártásában dolgozza fel a műanyagipar. A Siemens jól bevált energia-automatizálás-technikája alapján akarják a gelsenkircheni üzem energiafelhasználását és -költségeit csökkenteni, valamint a hatékonyságot növelni.

Az energetikai fordulat során az energia-intenzív iparágak, például a petrolkémiai ipar számára egyre fontosabbá válik, hogy minél energia- és költséghatékonyabban termeljenek.

A közös projektben először elemzik azokat a követelményeket, amelyeket a gelsenkircheni üzem petrol-kémiai folyamataiban egy EDM rendszernek ki kell elégítenie. Ezt követően a Siemens meglévő technológiájára támaszkodva kifejleszti a megfelelő EDM-megoldást. Az a cél, hogy ez minden energia-szinten, azaz a kis-, közép- és nagyfeszültség területén egyaránt használgató legyen.

A Siemens Siprotec és Sicam gyártmánycsaládokon alapuló energia-automatizálási megoldás le fogja fedni az energia-import és -fogyasztás adatmenedzsmentjét, és biztosítja az energiaellátó hálózat minőségét és megbízhatóságát, valamint – a folyamatok terhelési visszahatásainak vezérlése útján – a helyi hálózat stabilitását. A BASIC a környezet- és mi-nőségirányítási rendszeréhez hasonlóan módszeresen kiterjeszti az energia-menedzsmentet is. A Siemensszel közös EDM megoldás szolgáltatni fogja a szükséges információkat ahhoz, hogy az energia-tudatos gondolkodás minden folyamatban és a munkatársakban is meggyökeresedjék.

Forrás: IP

Leave a Comment