Elindult a Meet the scientist 2014-es programja

Január 22-én az óbudai Bláthy Ottó Titusz Informatikai Szakközépiskolában rendezték meg a Meet the scientist program idei nyitórendezvényét.

scientist

A programot a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ), a Magyar Fulbright Bizottság és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége indította el, célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése, magyar középiskolások körében. A program 2014 első félévében három fővárosi és hat vidéki középiskolába látogat el, ahol a természettudományok és a műszaki tudományok területén dolgozó, korábbi Fulbright-ösztöndíjasok tartanak népszerűsítő előadásokat, illetve a Csodák Palotája munkatársai mutatnak be látványos kísérleteket.

Karyn A. Posner-Muller, az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének public affairs igazgatója kifejtette: a „Meet the scientist” program a legkiemelkedőbbek közé tartozik, ezért a nagykövetség immár 3,5 éve támogatja a kezdeményezést.

A sorozat első előadását „Keplertől Keplerig” címmel tartotta meg Érdi Bálint, az Eötvös Loránd Természettudományi Egyetem professzora, közel 120 gimnazista előtt. A diákok az előadásból többek között megtudhatták, honnan jönnek a meteorok és mi a rezonancia szerepe mozgásukban, valamint azt, hol találhatók a Földön kívül olyan bolygók, melyek az ún. élhető zónába esnek.

Forrás: MISZ/IP

Leave a Comment