Elektronikus tollat ad a VIERA Connect platformhoz a Panasonic

A Panasonic bemutatta az új fejlesztésű VIERA Connect platformot, amely újrafogalmazta az “Apps Screen” alkalmazás-képernyőt, kiszélesíti az alkamazásfejlesztők technológiai lehetőségeit.

Panasonic Electronic Touch Pen (fotó: concordmonitor.com)
Panasonic Electronic Touch Pen (fotó: concordmonitor.com)

 

 

A Panasonic új VIERA Connect szolgáltatása teljesen új külsőt kölcsönöz az alkalmazáslistának (APPS List), így sokkal gyorsabban és könnyebben, sokkal több alkalmazást használhatunk ugyanazon a képernyőn.

A VIERA Connect az internet-alapú és videót szolgáltató alkalmazások és tartalmak széles skáláját kínálja, legyen szó hírekről, közösségi hálózatokról, zenéről, online vásárlásról, játékokról, vagy akár fitnessről. A VIERA Connect nem igényel semmilyen set-top boxot, vagy külön számítógépet, mindössze egy APPS (alkalmazások) gombot jelent a távirányítón, vagy pedig a Panasonic legújabb fejlesztésében, a “my Home Screen” kezdőképernyőn.

A Panasonic szerint a fejlesztők körében is népszerűsíteni kell az új funkciókat, képességeket és technológiákat, ezért a cég még 2011-ben létrehozta a VIERA Connect fejlesztői portált, ahol a fejlesztői eszközök (VIERA Connect SDK és API) elérhetők voltak harmadik fél számára is, akik e platfromra kívántak alkalmazásokat fejleszteni.

A jól ismert fejlesztői technológiák, mint az Ajax-CE, a JavaScript-based API, Panasonic’s VIERA Connect SDK mellé most a HTML5 támogatású alkalmazásprogramozási felület (API) is megjelenik. Miközben az Ajax-CE továbbra is az iparág legfontosabb fejlesztői platformját jelenti, a HTML5 fantasztikus új lehetőségeket ad az alkalmazásfejlesztők kezébe iparág szerte. A Panasonic fontosnak tartja, hogy ez az igen fontos környezet is minél nagyobb támogatást kapjon, mivel az megkönnyíti a hagyományos web alapú tartalmak TV-s felületen való megjelenítését és optimalizálását, különös tekintettel a nagyméretű HD-képernyőkre.

Az okostévék piacának fejlődése szempontjából kulcskérdés, hogy a hagyományos webes tartalmak élvezhető, interaktív formában megjelenjenek a televíziókon is, ebben pedig forradalmi segítséget nyújt a HTML5.

Annak érdekében, hogy a jelenleg még széttagolt fejlesztői kapacitás, az egységesedés útjára lépjen, és hogy univerzális, szabadalmazott Smart TV platformok szülessenek, 2012 decemberében a Panasonic csatlakozott a vezető fejlesztőket tömörítő iparági összefogáshoz, a Smart TV Alliance-hez.

Ennek célja az okostévékre épülő gazdasági ökoszisztéma megteremtésének segítése, és lehetővé teszi az alkalmazásfejlesztőknek, hogy megoldásaikat a különböző platformokra könnyen adoptálják. A felhasználóknak ez azt jelenti, hogy az alkalmazások, tartalmak és a szolgáltatások nagyobb választéka áll rendelkezésükre.

A Panasonic 2013-as Smart VIERA NeoPlasma modellcsaládját kompatibilissá tette az Electronic Touch Pen fejlesztéssel: az eszköz lehetővé teszi, hogy a felhasználó érintés nélkül rajzoljon a tévén megjelenő képre. A Panasonic számos játékot és alkalmazást kínál (Put Three, Family Reversi, Touch Connect), amelyek kihasználják az Electronic Touch Pen képességeit.

A Touch Pen új szintre emeli a tévék funkcionalitását, például azzal, hogy ezentúl grafikát előállító appokat is lehet használni az okostévéken. A Panasonic elektronikus tollával nem kell kinyitni a számítógépet egy önéletrajz módosításához, egy gyors skicc rögzítéséhez, vagy éppen ahhoz, hogy egy képet egyedi keretbe illesszen a felhasználó, mielőtt elküldi valakinek. A Paint appal mindez lehetséges, a szerkesztendő képeket, videókat pedig a TV HDMI csatlakozóján és más forráson keresztül is be lehet hívni.

Forrás: IP

Leave a Comment