Együttműködési megállapodást kötött a BME és a NISZ

Hosszú távú stratégiai, partnerségi együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar (BME VIK) és a kormányzati informatikai szolgáltatásokat nyújtó Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt.

 

A megállapodás fő célja a közlemény szerint az, hogy az egyetemi kutatóközpontokban felhalmozott szaktudást a közigazgatási informatikai fejlesztésekben is hasznosítsák, valamint, hogy az így bevont kompetenciákkal a NISZ hatékonyabban működjön közre a közigazgatási informatikai, távközlési fejlesztésekben.

Az együttműködésről szóló dokumentumot Péceli Gábor, a BME rektora és Szabó Zoltán Attila, a NISZ Zrt. vezérigazgatója írta alá.

A hosszú távú stratégai partnerség részeként a BME VIK biztosítja az egyetemen felhalmozott, szállító-független szaktudást, kompetenciát és tapasztalatot, amelyet a NISZ a közigazgatási informatikai rendszerek tervezésében, kiépítésében és fejlesztésében hasznosít a jövőben.

A felek ezen felül megvizsgálják azokat a lehetőségeket, amelyek mentén a NISZ bekapcsolódhat a BME VIK diplomatervezési, tudományos diákköri feladataiba oly módon, hogy az elősegítse a NISZ szakember utánpótlását, illetve a BME hallgatóinak tapasztalatszerzését.

Forrás: MTI

Leave a Comment