Egy mobil robot telepítésének rövid, édes-bús története

A tavaly a magyar piacra lépő Mobile Industrial Robots (MiR) közleménye szerint a gyártó mobil robotjait pár óra alatt be lehet programozni és – a komplexitástól függően – pár nap alatt integrálni lehet a vevő vállalatirányítási rendszerébe (ERP), mi több ezt a programozást akár a felhasználó alkalmazottai is képesek megtenni.

A robotizáció elterjedésének egyik hátráltató tényezője az a tévhit, hogy az ipari robotok drága, nagyméretű nehézgépek, melyek a gyártósorhoz, vagy a belső logisztikai folyamatokba való telepítése csak professzionális segítséggel oldható meg. Azonban a robotok új generációja, az úgynevezett autonóm mobil robotok (AMR-ek) új távlatokat nyitnak meg a vállalatok számára a belső logisztikai folyamatok kezelését illetően. Ezek a robotok gyorsan telepíthetőek, nincs szükség a gyártóterület megváltoztatására, és a programozói ismeretekkel nem rendelkező alkalmazottak is könnyedén képesek programozni őket.

A dán Mobile Industrial Robots (MiR) megoldásai esetében az elsődleges telepítés rendkívül egyszerű, aminek köszönhetően a robotok forradalmasíthatják a belső logisztikai folyamatokat és így már kezdettől fogva versenyelőnyt nyújthatnak. Egy MiR robot (melynek súlya mindössze 67 kg) teljesen összeszerelve érkezik a vásárlóhoz. Az emberekkel ellentétben a robotnak nincs szüksége pihenésre, de töltődésre igen – nyolcvan százalék energia feltöltése két órát vesz igénybe.

A robot bekapcsolása után a működtetőnek wifin keresztül össze kell kötnie azt egy pc-vel, tablettel vagy okostelefonnal. A robot lézeres szkennelő rendszerével feltérképezi a gyárterületet és létrehoz egy belső térképet, aminek segítségével ezután tájékozódik. Ez a térkép kulcsfontosságú ahhoz, hogy a robot el tudja magát helyezni a környezetében. A felhasználó különböző útvonalakat és feladatokat, küldetéseket adhat hozzá ehhez a térképhez, az intuitív kezelőfelületen keresztül. Egy küldetés többféle műveletet is tartalmazhat, például: „Menj a polchoz!”, „Várj 30 másodpercet!”, „Ha valaki feltölt áruval, menj a kirakodó zónába! Ha nem történik semmi, vedd fel a várakozó pozíciót!” Ha a vásárló két, vagy több MiR robotot használ, akkor a MiRFleet irányítási rendszer előnyeit is élvezheti, melynek segítségével gyorsan és központilag lehet a robotközlekedést menedzselni. A flotta szoftver automatikusan priorizál, és kiválasztja azt a robotot, amelyik a pozíciója és elérhetősége alapján a legalkalmasabb az adott feladatra.

Az Innoportál több kérdéssel is megkereste a társaságot. Érdeklődtünk az után, hogy a dán társaság alapított-e magyar leányvállalatot a forgalmazásra/szervizelésre/képzésre, avagy egy partnercégen keresztül próbál a magyar piacon tevékenykedni. A társaság azt közölte, hogy a MiR képviseleti irodát tart fenn a világ több pontján, valamint egy kiterjedt és elkötelezett forgalmazói hálózattal rendelkezik, amelynek célja a gyártók támogatása, megkereséseinek kezelése, valamint az értékesítés utáni szolgáltatások nyújtása. Magyarországon jelenleg két forgalmazójuk van, a Ronix Automatica Kft. és a B&O Engineering Kft. Arra a kérdésre, hogy mennyi robotot sikerült már eladni Magyarországon, azt a választ kaptuk, hogy a helyi eladásokról nem közölnek információt. Próbáltuk megtudakolni, hogy mi az ára a Magyarországon forgalmazott robotoknak? A konkrét összeget nem volt hajlandó elárulni a társaság, válaszukból annyi derült ki, hogy Magyarországon egy ilyen robot két éven belül behozza a vételárát. Szerettük volna megtudni azt is, hogy idén mekkora forgalmat remélnek Magyarországon. Erre sem kaptunk konkrét választ. A válaszból annyi derült ki, hogy 2017-ben léptek a magyar piacra, gyorsan növekedtek az eladások, és további növekedésre számítanak idén. Mi több, a magyar gyártók elkezdték alkalmazni a társaság új technológiáit, köztük jelenleg többen már a gyártósoraikon és belső logisztikájuk terén tesztelik a robotokat. Tehát az egyik mondat szerint az eladások gyorsan nőttek, a másik szerint viszont még csak tesztelik a robotokat a reménybeli vevők. Nem lehet a valóságtól teljesen elrugaszkodott az a feltételezés, hogy a dán gyártmányú robotokból még egy darabot sem adtak el Magyarországon. -szerk-

Leave a Comment