Csúcstechnológiás médialabort épített az NMHH a Pázmányon

Új Médiakultúra Kreatív Műhely néven a legkorszerűbb szoftverekkel és csúcsminőségű számítógépekkel felszerelt médialabort adott át a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgatója a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) 2013. február 14-én.

Pazmany_kreativ

 

A PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, Budapesten létrehozott labor a jövő médiaszakembereinek gyakorlati képzését támogatja a legmodernebb informatikai eszközökkel. A kreatív médialabor teljes technikai felszerelésről és berendezéséről a hatóság gondoskodott. A műhelyben elérhető számítógépek és szoftverek a grafikus tervezéstől kezdve a videoszerkesztésen és a webfejlesztésen át a kiadványszerkesztésig a legösszetettebb kreatív feladatok elvégzésére alkalmasak, és a Pázmányos hallgatók gyakorlati képzését teszik eredményesebbé.

Az NMHH Új Médiakultúra Programja keretében az ország összes olyan vezető egyetemén hasonló műhelyek átadását tervezi, amelyek a médiával, illetve kommunikációval foglalkozó hallgatók mellett egyaránt nyitottak a művészeti, informatikai vagy akár a média- és infokommunikációs jogi tanulmányokat folytató diákok számára is.

Forrás: IP

Leave a Comment