Csak két hét maradt a diplomadíj-pályázat határidejéig

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) az alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók szellemitulajdon-védelmi tudásának fokozására hozott létre egyedi hallgatói díjat.

diploma

 

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat abban segíti a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megvizsgálják szellemitulajdon-védelmi szempontból.

A hallgatók a pályázatírás közben megismerik a szellemitulajdon-védelem alapjait, betekintést kapnak eszközrendszerének gazdasági és jogi jelentőségébe, és olyan tudásra tesznek szert, amit a későbbiekben munkavállalóként, kutatóként vagy mérnökként is hasznosíthatnak. A pályázat írásához az SZTNH térítésmentes képzést és szakmai támogatást biztosít.

A pályázat versenyeztetésen alapul. A hallgatók négy kategóriában pályázhatnak: szabadalom és használatiminta-oltalom, védjegyoltalom, formatervezésiminta-oltalom, szerzői jog.

A pályázaton a 2012/13. tanévben felsőfokú alap- és mesterképzésben tanulmányokat folytató, végzős hallgatók vehetnek részt.

A pályázati jelentkezés határideje 2013. március 5., a diplomadíj-pályázat leadási határideje 2013. június 29.

A négy meghirdetett kategória mindegyikében az első három helyezettet díjazzák. Az első díj kategóriánként 150 ezer forint, a második díj 125 ezer, a harmadik díj 100 ezer forint.

A pályázat részletes felhívása az SZTNH honlapján oldalán olvasható – ezen a linken.

Forrás: IP

Leave a Comment