Biztonsági microchip kerül a mellimplantátumokba

A Veriteq Partners és az Establishment Labs közreműködésével, elsőként és egyedüliként a világon a Motiva melliplantátumokba kerül azonosító mikrochip, amely hamarosan Magyarországon is elérhető lesz a Kontur Klinikán.

breast implant

A Motiva implantátumokba úgynevezett Q-inside hőálló microchip-et építenek be, így a gyártó, az orvos és a páciens is testen kívül, gyorsan és könnyen azonosítani tudja az implantátum sorozatszámát, méretét, gyártó nevét, a gyártási számát és egyéb adatokat.

Az FDA által javasolt szabály az UDI (Unique Device Identification) közvetlen jelölési követelményt ajánlott a beültethető orvostechnikai eszközökre (szemben az egyszerű címkével a termék csomagolásán). VeriTeQ kínálja a világ első FDA által elfogadott RFID mikrochip technológiát, amely alkalmas a beültethető orvostechnikai eszközök azonosítására a betegágy mellett.

Ez is bizonyítja, hogy a Motiva implantátumok a fejlesztés új szintjét képviselik, elöljáró a biztonság és korszerű szemlélet terén. Az Establishment Labs legfőbb törekvése, hogy biztonságos, minden követelménynek megfelelő, kiemelkedő minőségű terméket nyújtson a páciensek számára.

 

Leave a Comment