Bemutatta 2013-as okostévéit a Panasonic

Egyszerű kezelhetőség, széleskörű funkcionalitás és testreszabhatóság jellemzi a Panasonic 2013-as LED tévéit, amelyekből persze nem hiányoznak a VIERA Connect szolgáltatások sem.

Panasonic Smart Viera WT60
Panasonic Smart Viera WT60

 

Mindemelett a Panasonic most bemutatott európai piacra szánt termékvonalát jobb képminőség, továbbfejlesztett hálózati integráció és modern formatervezés jellemzi. A Panasonic nizzai bemutatóján elhangzott: a társaság a különlegesen sokféle személyre-szabhatósági lehetőségekkel újraértelmezi a televíziózás fogalmát. A tévén a néző kedvenc tartalmai mind egy helyre csoportosíthatók. Az idei Smart VIERA LED/LCD tévék modern formatervezési koncepció szerint készültek, kiváló a képminőségük, könnyű kezelni őket, továbbfejlesztett hálózati integrációval rendelkeznek és nagy energiahatékonysággal működnek.

A Panasonic idei LED tévéin keresztül a különböző internetes szolgáltatások, közösségi oldalak és változatos alkalmazások gyorsan és kényelmesen a néző otthonába hozzák a legkedveltebb tartalmakat. A Smart VIERA felhasználói összesen tizenegy alkalmazást és szolgáltatást helyezhetnek el a képernyőn.

A VIERA LED/LCD kínálatban szereplő kilenc új sorozat 28 modellje – többek között a csúcsmodellnek számító WT60 és DT60 modellek – 19-60 colos képernyőméretben kaphatók. Idén a Panasonic összes LCD televíziója LED tévé.

A Panasonic tájékoztatása szerint a 2013-as VIERA LED/LCD tévék fejlesztését öt szempont vezérelte: a képminőség, a könnyű kezelhetőség, a “networking”, a dizájn, és a környezetbarát technológia.

A Panasonic új Smart VIERA IPS LED tévéi kivételesen jól jelenítik meg a finom mozgásokat, rendkívül nagy betekintési szögükkel és egyenletes mozgásmegjelenítésükkel hívják fel magukra a figyelmet. Ezek a technológiai fejlesztések az otthoni szórakoztatás teljesen új dimenzióját tárják fel 2D és 3D módban egyaránt.

A Panasonic megújított IPS technológiája lehetővé teszi, hogy a képernyő különösen éles látószögből is kiváló képminőséget nyújtson. A továbbfejlesztett képfrissítés és kontraszt, az intelligens háttérvilágítással együtt kristálytiszta képet és elsőrendű képminőséget, jobb színmélységet biztosít. A nagy sebességű 3600 Back Light Scanning (BLS) technológia csökkenti a gyors mozgású jelenetek elmosódottságát, a gyorsan mozgó alakokat is részletgazdagon képes ábrázolni. Mind a 16 modell páratlan, élénk és élethű képeket biztosít 1080p felbontásban, képzajmentesen.

A Panasonic IPS LED csúcsmodelljeinek képfrissítési sebességét 3600 Hz-re növelte – ezt a képpontok sajátos összetételű interpolációjával, 16 fázisú pásztázó háttérvilágítással, fekete képpontok beillesztésével, gyorsabb képmeghajtással és szkenneléssel érte el. Az eredmény a mozgások még tisztább, élesebb, még inkább részletgazdag megjelenítése.

A Panasonic idei LED tévéi IPS paneleket és speciális fázisszűrőket használnak. Ennek köszönhetően éles szögből is jó minőségű képet nyújtanak, anélkül hogy veszítenének a színükből, a fényességükből vagy a kontrasztjukból.

A Panasonic IPS LED tévéi alapvetően kétféle technológiát használnak a kontraszt növelésére. Az élesítési funkcióval 16 képzóna fényszintjét állíthatjuk be, az új gammaszín beállítási funkció a kép különböző részein külön-külön, folyamatosan optimalizálja a színtartományt, így mély, telt fekete árnyalatokat mutat a képernyő, miközben a kép a sötét árnyalatokban is részletgazdag marad.

A Panasonic 2013-as VIERA LED/LCD okostévéit úgy tervezték, hogy az okos tévé funkciók a lehető legegyszerűbben kezelhetők legyenek, ugyanakkor a képernyőkép számos módon személyre szabható, így a tévé a család igényeire alakítható. Az idei újdonságok között van a my Home Screen, amely lehetőséget biztosítanak arra, hogy a felhasználó kialakíthassa a neki leginkább megfelelő képernyő felületet, így a leggyakrabban nézett tartalmak gyorsan elérhetők. A Swipe & Share 2.0 továbbfejlesztett hálózati integráció gondoskodik arról, hogy a TV könnyedén egy online központtá (hub) alakulhasson át, így egyszerűen továbbíthatjuk folyamatos adatátviteli technológiával (stream) videóinkat, megoszthatjuk a fotóinkat bármilyen okostelefon vagy tablet segítségével. A Panasonic VIERA ConnectTM platformját a nézők használhatják arra, hogy az Android vagy iOS rendszer alatt futó készülékeikről személyes fotóikat és fényképeiket a televízióra áttölthessék, így közvetlenül a nagy képernyőn élvezhetik azokat. A Panasonic a 2013-as VIERA modelljeibe a Voice Interaction funkciót is beépítette. A 18 európai nyelvre konfigurált hangvezérlés szolgáltatás leegyszerűsíti a tévén való böngészést. A néző a keresőszavak, az URL címek, sőt a közösségi oldalakon az üzenetek kimondásával – a Smart VIERA Touch Pad vezérlőt vagy egy okos telefont maga előtt tartva – kényelmesen és egyszerűen használhatja a tévé böngészőjét.

Az összes új VIERA HDTV okos tévén a továbbfejlesztett VIERA Connect platform fut. Ez a felület alkalmas videók folyamatos adatátviteli technológiával (stream) való továbbítására, számos online közösségi funkcióval rendelkezik, továbbá teljesen integrált alkalmazások és intuitív keresési funkció segíti a felhasználót abban, hogy még gyorsabban, még kényelmesebben élvezhesse az okos tévé kínálta szolgáltatásokat. Minden VIERA okos tévé több lehetőséget is kínál az internetcsatlakozásra: a televízióra optimalizált webböngészőtől kezdve a beépített Wireless LAN-ig.

A Panasonic egyes 2013-as modelljeit ellátta az innovatív Twin HD Tuner szolgáltatással is, ami a tévénézést különösen rugalmassá teszi. Ennek segítségével egy tévéműsor nézése közben felvételt készíthetünk egy másikról, vagy egy másik családtag a tabletjén nézhet egy másik műsort.

A WT60-as modellbe építették be a Panasonic első kameráját, ami a tévézést még izgalmasabbá teszi. Az eszköz az arcfelismerés funkciót és a videóhívást működteti.

A legújabb technológiai vívmányokat alkalmazó 2013-as LED/LCD modellek egyedülálló színvonalat képviselnek a korszerű műszaki tervezés területén is. A képernyő kávája rendkívül keskeny és egy ultra-minimalista stílusban tervezett talapzaton áll. A Panasonic WT60 és DT60 modellek úgy jelenítik meg a képet, mintha az a levegőben lebegne, mindeközben elegáns megjelenésükkel jó kiegészítői a szoba berendezésének is.

A Panasonic új, továbbfejlesztett, nagy hatékonyságú LED/LCD paneljei akár 15 százalékos energiamegtakarításra is képesek. Az LCD panelek gyártásához használt új anyagok nagyobb hatékonysággal továbbítják a fényt, miközben a képeket megvilágító LED képfrissítés is jobb hatékonysággal működik. Mindezeken túl, az új Eco Navigation rendszer segítségével a felhasználó különféle energiagazdálkodási módokat is beállíthat. Ilyen például az intelligens Auto Standby, amely automatikusan csökkenti a készülékhez csatlakoztatott audiovizuális eszközök energiaellátását, ha éppen nincsenek használatban. Az Eco Mode a kép fényességét hozzáigazítja a szoba fényviszonyaihoz.

A Panasonic 2013-as VIERA LED/LCD HDTV modelljei közül több sorozat is 3D-támogatással érkezik az európai piacra.

A Smart VIERA WT60 sorozat készülékei a Panasonic Full HD 3D, IPS LED LCD okos tévéinek csúcsmodelljei, amelyek kétféle képernyőméretben – 47 colos és 55 colos változatban – kaphatók.

Jellemzői:

 • Full HD 3D IPS LED TV 3600 Hz-es képfrissítés (BLS) – a kiemelkedő képfrissítési sebesség gondoskodik arról, hogy a képek szépek, a mozgások borotvaélesek legyenek.
 • Nagyobb betekintési szög – élethű, élénk színek, erőteljes kontrasztok szinte minden látószögből
 • Hexa-processing Engine – élénk színek, döbbenetes képi élmény
 • Intelligens élesség beállítás – a fekete átmeneteit dinamikus módon adja vissza
 • Magas kontraszt – a sötétben zajló jelenetek is tisztán, élesen látszódnak
 • Clear Panel Pro – kristálytiszta, élénk képek, mély feketék és nagy színmélység
 • Twin HD Tuner – miközben nézi az egyik műsort, a tévé egy másik adást vesz fel kiváló képfelbontásban
 • Beépített kamera – videó hívások kényelmesen, arcfelismerés.
 • A hálózati tartalmakat egyszerűen elérheti a továbbfejlesztett szolgáltatásokkal: VIERA Connect, my Home Screen, Voice Interaction, Swipe and Share 2.0, felvétel USB-re, HDD-re.

 

A Smart VIERA DT60 sorozat készülékei a modern formatervezés csúcsát képviselik. Ötféle képernyőméretben kaphatók: 42 colos, 47 colos, 50 colos, 55 colos, és 60 colos változatban.

Jellemzői:

 • Full HD 3D IPS LED TV 1600 Hz-es képfrissítés (BLS)# – a szupergyors képfrissítésnek köszönhetően a képek tiszták, élesek, még a gyorsan mozgó jeleneteknél is.
 • Hexa-processing Engine – élénk színek, döbbenetes képi élmény
 • Intelligens élesség beállítás – a fekete átmeneteit dinamikus módon adja vissza
 • Clear Panel Pro – kristálytiszta, élénk képek, mély feketék és nagy színmélység
 • 178° -os belátási szög – a mozifilmeket vagy futball mérkőzéseket a szoba bármely pontjáról nézheti
 • Twin HD Tuner – miközben nézi az egyik műsort, a tévé egy másik adást vesz fel kiváló képfelbontásban
 • A hálózati tartalmakat egyszerűen elérheti a továbbfejlesztett szolgáltatásokkal: VIERA Connect, my Home Screen, Voice Interaction, Swipe and Share 2.0, felvétel USB-re, HDD-re.

 

A Smart VIERA FT60 sorozat két modellből áll, amelyek 42 colos, illetve 47 colos képernyőméretben kaphatóak.

Jellemzői:

 • Full HD 3D IPS LED TV 1600 Hz-es képfrissítés (BLS) – a szupergyors képfrissítésnek köszönhetően a képek tiszták, élesek, még a gyorsan mozgó jeleneteknél is.
 • Clear Panel Pro – kristálytiszta, élénk képek, mély feketék és nagy színmélység
 • Hexa-processing Engine – élénk színek, döbbenetes képi élmény
 • 178° -os belátási szög – a mozifilmeket vagy futball mérkőzéseket a szoba bármely pontjáról nézheti
 • A hálózati tartalmakat egyszerűen elérheti a továbbfejlesztett szolgáltatásokkal: VIERA Connect, my Home Screen, Voice Interaction, Swipe and Share 2.0, felvétel USB-re, HDD-re.

 

A Smart VIERA ET60 sorozat kapható 42 colos, 47 colos, 50 colos, és 55 colos változatban.

Jellemzői:

 • Full HD 3D IPS LED TV 600 Hz-es BLS-el – továbbfejlesztett panel, amely kiváló képminőséget és villódzás-mentes akciójeleneteket biztosít
 • 178° -os belátási szög – a mozifilmeket vagy futball mérkőzéseket a szoba bármely pontjáról nézheti
 • Erőteljes kontraszt – dinamikus, lélegzetelállító látvány, fényes képek, átmenetekben gazdag, mély, fekete árnyalatok.
 • A hálózati tartalmakat egyszerűen elérheti a továbbfejlesztett szolgáltatásokkal: VIERA Connect, my Home Screen, Voice Interaction, Swipe and Share 2.0.

 

A Smart VIERA E60 sorozat FULL HD 3D LED LCD tévéi négyféle képméretben érhetők el: 32 colos, 39 colos, 42 colos, és 50 colos változatban.

Jellemzői:

 • Full HD LED TV 100 Hz-es ciklusos háttérvilágítás (BLB) – a gyors mozgásokban bővelkedő akciófilmek és sportközvetítések képeit ábrázolja tisztán.
 • Magas kontraszt – gazdag színárnyalatok
 • Web Content Optimiser – az internetes tartalmakat a tévé különösen tiszta és éles képpel adja vissza.
 • A hálózati tartalmakat egyszerűen elérheti a továbbfejlesztett szolgáltatásokkal: VIERA Connect, my Home Screen, Voice Interaction, Swipe and Share 2.0.

Forrás: 3Dportal.hu

Leave a Comment