Beléptetés felsőfokon – újabb innovációs projektet zárt le a beks Kft.

A beks Kommunikációs Technika Kft. a szélesebb nyilvánosság előtt is bemutatta legújabb technikai fejlesztését.

bEKS_WELCOME

 

Az informatikai innovációval foglalkozó beks Kft. saját fejlesztésű Welcome beléptető rendszerét, azonosító eszközök, rádiófrekvenciás kártyák, karszalagok kiadására és visszavételére alkalmas automata családdal bővítette.

A cég munkatársai a múlt heti projektzáró rendezvényen mutatták be a kártyás beléptetés és azonosítás új lehetőségeit. Az informatikai fejlesztésnek köszönhetően a közösségi terekben használt beléptetésre és helyszínen történő fizetésre alkalmas karórák, karszalagok használatával jelentősen csökken a sorban állás ideje. A Welcome rendszer, fürdők, sportcentrumok, hotelek szolgáltatásait igénybevevő vendégek kényelmét szolgálja, használatával a létesítményen belüli készpénzforgalom teljesen elhagyható. A berendezések, olyan nyílt architektúrával rendelkeznek, amely más fejlesztők rendszereihez könnyű integrálódási lehetőséget biztosít. Egyedi és testre szabható intelligens képernyő beviteli eszközrendszer szolgál a feladatok specialitásaihoz való alkalmazkodásra, a felhasználói csoportok széles körének biztosítva így, egyszerű és érthető használatot. Kommunikációs interfészek – TCP/IP, WIFI, GPRS– segítségével számos olyan funkció, mint például az online működés, az online monitorozás vagy az online riasztás távoli helyekről is könnyedén elérhető. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A „Személyazonosító eszköz (RFID kártya, karszalag) automatikus kiadása és visszavétele készpénzkezeléssel” című, GOP-1.3.1-10/B-2010-0028 azonosító számú projekt összköltsége 89,7 millió forint, támogatása 54,9 millió forint volt.

A sikeres pályázatot elkészítő és a projekt menedzselését végző DBH Group vezérigazgató-helyettese, Kurtán Zoltán szerint, a fejlett információtechnológia alkalmazások használata az egyik kitörési pont lehet a hazai innovatív kis- és középvállalkozások számára az elkövetkezendő öt évben.

A beks Kommunikációs Technika Kft. 1991-ben alakult. A cég kezdeti alaptevékenysége informatikai rendszerek és informatikai infrastruktúrák kiépítése volt, amely később informatikai hálózatok rendszerintegrációjával bővült. A cégnek saját szoftver- és hardverfejlesztő csoportja van, képesek a legkomplexebb beléptető, ügyfélhívó és ügyfél tájékoztató rendszerek megtervezésére, kivitelezésére. 2006-ban a “Vizuális Utastájékoztató és Központi Órarendszer” termékkel elnyerték a Hajdú Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar Tudományos Akadémia területi Innovációs Termék díját.

Forrás: BP

Leave a Comment