Az LG megkezdi az OLED TV forgalmazását

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy forgalomba hozza a régóta várt 138 cm-es (55”) WRGB OLED TV-jét. A nyugat-európai bevezetést követően Magyarországon valószínűleg az év második felében válik elérhetővé a készülék.

Magyarországra is megérkezik idén az LG OLED TV-je (fotó: LG)

 

Az 55EM9700 januártól előrendelhető Dél-Koreában és várhatóan a következő hónaptól kezdik el a szállítását.

Az LG az első és eddig egyetlen vállalat, amely az újgenerációs technológiával készülő tévéjét forgalomba hozza, azzal a céllal, hogy rövid időn belül megszerezze a vezető szerepet az OLED televíziók szegmensében. A DisplaySearch előrejelzése szerint 2016-ig a világon 7,2 millió OLED TV-t fognak értékesíteni. Dél-Koreában január 3-án több mint 1400 LG üzletben kezdték meg a rendelések felvételét, készülékenként mintegy 10 ezer dollárért. A kiszállítások február első hetében kezdődnek.

Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója szerint az OLED TV jóval több, mint a televíziós képernyőtechnológia egy újabb fejlesztési fejezete. A színes TV hatvan évvel ezelőtti megjelenése óta nem lehettünk tanúi ekkora jelentőségű áttörésnek – állítja Kwon.

Az LG 4 milliméter vékony és 10 kg-nál is könnyebb OLED TV-je a kivételes WRGB technológiának köszönhetően lenyűgözően élénk és élethű képet biztosít. Az LG egyedülálló, 4-színű pixelre épülő megoldása egy fehér alpixelt is használ, amely a hagyományos piros, kék és zöld pixelekkel együtt hoz létre tökéletes színhatást. Az OLED TV sajátossága, hogy háttérmegvilágítás nélkül állítja elő a képet, így gyakorlatilag reakcióidő nélkül tudja megjeleníteni a mozgóképeket. Az LG különleges színfinomító (Color Refiner) funkciója még tökéletesebb tónusokat, ezáltal minden eddiginél ragyogóbb és természetesebb képmegjelenítést eredményez. A 138 cm-es (55”) OLED TV végtelen kontrasztarányt is biztosít, amely a környezet fényerejétől és a látószögtől függetlenül gondoskodik az optimális kontrasztról.

Az LG OLED TV-t már megjelenése előtt is hatalmas figyelem övezte. A tavalyi CES-en „Best of Show” címe mellett az Amerikai Ipari Tervezők Szövetsége (IDEA) díját is elnyerte, illetve az EISA díjátadóján „European Display Achievement 2012–2013” elismerést vehetett át. A sikersorozat megkoronázásaként az LG OLED TV októberben a koreai Good Design President Award díjat is megkapta.

Forrás: IP

Leave a Comment