Az Ericsson kiscelláival bővíthetők a mobilos kapacitások

Az Ericsson megoldása megnövelt hálózati kapacitást tesz lehetővé olyan környezetekben, ahol sokan gyűlnek össze és nagy mennyiségű adatot forgalmaznak.

Antartica_Ericsson

 

A “kiscellás” szolgáltatás zökkenőmentesen egyesíti a 3G/4G hálózatot a szolgáltatói szintű wifi hálózattal, lehetővé téve a bevételszerzést célzott médiatartalom, hirdetések és OTT-tartalom révén.

Az Ericsson a február végén Barcelonában megrendezésre kerülő Mobil Világkongresszuson fogja bemutatni új „kiscellás” szolgáltatását. Ezt a megoldást azokban az esetekben lehet a hálózattal szemben megnövekedett teljesítményigény kezelésére használni, amikor a meglévő hálózatok sűrítése nem lenne ésszerű. Olyan környezetekre gondoljunk, mint például a stadionok, forgalmas utcák és többszintes irodaépületek, ahol rengetegen gyűlnek össze. Ezek a felhasználók elvárják, hogy csatlakozni tudjanak egymáshoz, és hogy mobilkészülékük segítségével elérjék a számukra nélkülözhetetlen információkat. A felhasználók ekkora sűrűsége időnként hatalmas követelményeket támaszt a hálózattal szemben, ezt pedig a szolgáltatás minősége sínyli meg. Itt kerül előtérbe a kiscella.

Azokban az esetekben, amikor a meglévő szolgáltatói hálózatok sűrítése nem ésszerű, megoldás a problémára az Ericsson ún. „kiscellák mint szolgáltatás” megoldása. A megoldás lényege, hogy a meglévő telekommunikációs hálózatokat kis energiaigényű, rövid hatótávolságú hozzáférési pontok egészítik ki. Ezáltal bármilyen megnövekedett igény esetén könnyen és gyorsan növelhető a hálózat kapacitása. Az eredmény az Ericsson vagy üzleti partnere tulajdonában lévő, „sűrített” hálózat, amely több mobil szolgáltatót is ki tud szolgálni olyan esetekben, amikor a szolgáltatónként külön-külön telepített megoldások használata nem praktikus.

„Megoldásunk egyedülálló, mivel problémamentesen egyesíti a 3G/4G hálózatot a szolgáltatói szintű wifi hálózattal, ezáltal biztosítva, hogy a hálózati kapacitás mindig meghaladja az igényeket,” mondta el Jean-Claude Geha, az Ericsson alelnöke és a menedzselt szolgáltatásokkal foglalkozó részleg vezetője.

A „kiscellás” szolgáltatás az egyre inkább videóközpontú mobilforgalom kezelésében is komoly előrelépést jelent. A kiscellák alkalmazásával olyan helyeken is lehetőség nyílik a videótartalmak letöltése miatt megnövekedett hálózati kapacitásigény kielégítésére, ahol makrocellák telepítése nem ésszerű. A szolgáltatás bevételszerzési lehetőséget is jelent a szolgáltatói szintű wifi, valamint a célzott médiatartalom, hirdetések és OTT-tartalom szolgáltatás révén. Ajánlható szélessávú szolgáltatásokkal együtt, mint például tartalomelosztás és -szállítás, tartalomfeldolgozás és videostream-kezelés, akárcsak az Ericsson tartalomkezelési rendszereivel.További előnyei közé tartozik a javított végfelhasználói élmény növekedése, a megállapodás szerinti szolgáltatási szinten biztosított különböző szolgáltatások összesített árképzése, valamint a kisebb kockázat, hiszen a jelentős technológiai, üzemeltetési és pénzügyi kockázatot az Ericsson viseli.

A Barcelonában megrendezésre kerülő 2014-es Mobil Világkongresszuson az Ericsson bemutatja világelső technológiai és szolgáltatási megoldásait, fejlesztéseit. Az Ericsson fejlődést ösztönző megoldásaival vezető szerepet tölt be a mobilitás, a szélessáv és a felhőalkalmazások terén.

Forrás: IP

Leave a Comment