Az Audi megháromszorozza az autógyártást Győrben

Megháromszorozza az idén autógyártását a győri székhelyű Audi Hungaria Motor Kft., a menedzsment keddi közlése szerint a tavalyi 42 ezer 851 után az idén 120 ezernél is több autó készül az üzemben.

Audi01

Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke az MTI érdeklődésére elmondta, hogy várhatóan júliusban indul a TT Coupé harmadik generációjának sorozatgyártása; ez a modell a termelés körülbelül tíz százalékát adja majd.

Az előszéria már készül; eddig félezer karosszériát gyártottak le az új modellhez. Thoma Faustmann megjegyezte, hogy a TT harmadik nemzedéke 50 kilogrammal könnyebb elődjénél, nóvuma az új fényszórórendszer és a virtuális műszerfal.

A termelés 70 százalékát az A3 limuzin, 30 százalékát pedig az A3 Cabriolet adja ez évben, de újabb modell győri gyártásával is számolnak. Kérdésre válaszolva megjegyezte: “nagyon sokáig már nem lehet várni” a TT Roadster bevezetésével.

A napokban a Genfi Autószalonon volt az Audi TT harmadik generációjának világpremierje; az autó teljes egészében Győrben, az Audi Hungaria új járműgyárában készül majd.

Forrás: MTI

Leave a Comment