Az Audi is aláírta a stratégiai partnerséget

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a kormány és az Audi Hungaria Motor Kft.

Frank Dreves, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja és Orbán Viktor miniszterelnök (fotó: MTI)
Frank Dreves, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja és Orbán Viktor miniszterelnök (fotó: MTI)

 

Az Audival létrejött megállapodásnak köszönhetően Magyarország jó eséllyel állja majd az európai adó-, költség- és technológiai versenyt – mondta a Parlamentben tartott keddi aláírási ünnepségen Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint az Audi és általában a vezető német ipari cégek, valamint a magyar kormány felfogása a modern gazdaságról egybeesik.

A kormányfő az európai gazdaságban adó-, költség- és technológiai versenyt vár, így az adóügyekben a magyar kabinetnek, a költségekben a kormánynak és a nagy cégeknek együtt, a technológiában pedig a vállalatoknak kell versenyképeseknek lenniük.

Orbán Viktor elmondta, hogy a megállapodás aláírása előtt megbeszélést folytatott az Audi vezérkarával, és áttekintették azokat a fejlesztéseket, amelyekről korábban állapodtak meg, valamint azokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a gyárnak helyet adó győri városrész újabb kapacitásokat tudjon befogadni. Az Audi évente mintegy másfél milliárd euró értékben vásárol termékeket Magyarországon működő beszállítóktól.

Frank Dreves, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja azt mondta, a most megkötött megállapodással megünneplik és megerősítik a magyar kormány és az Audi közötti jó együttműködés sokéves hagyományát. Hangsúlyozta, az Audi Hungaria még mindig a világ legnagyobb motorgyára, és az Audi-család sikeres tagja.

Dreves szerint egyértelműen helyes döntés volt, hogy az Audi termelőkapacitást hozott létre Győrben.

A cég nem egy sziget a magyar gazdaságban, hiszen szorosan együttműködnek sok más magyarországi üzemmel és beszállítóval. Dolgozóikkal, beszállítóikkal és szolgáltatóikkal együtt összesen immár 15 ezer ember járul hozzá a gyár és a magyar gazdaság sikeréhez, de emlékeztetett arra is, hogy meghonosították a duális szakképzés német koncepcióját, amellyel nemcsak a cégnek, hanem Nyugat-Magyarországnak is jó szakembereket, értelmiségieket képeznek.

Az ünnepségen Frank Dreves bemutatta az Audi Hungaria Motor Kft. kilencezredik munkavállalóját, aki fejlesztő mérnökként dolgozik majd.

A húszéves jubileumát ünneplő Audi Hungaria Motor Kft. alapítása óta több mint 23,6 millió motor és 580 ezer jármű készült Győrben. A gyártóterület 1994 óta az akkori 240 ezer négyzetméterről négymillió négyzetméterre nőtt, ezzel az Audi Hungaria az ország legnagyobb gyártó vállalata és a világ legnagyobb motorgyára. A jubileumi évben az Audi Hungaria jelentős esemény előtt áll, ugyanis megkezdődik az Audi A3 egy új változatának sorozatgyártása Győrben.

Forrás: IP/MTI

Leave a Comment