Az Apple előkészült az új iPhone gyártására

Még ebben a negyedévben beindíthatja az új iPhone gyártását az Apple – adta hírül a Wall Street Journal. Az új telefon bennfentesek szerint idén nyáron kerülhet piacra.

20110924-apple-logo

 

A WSJ cikke szerint az új iPhone mérete és formája is hasonló lesz a legutóbbi, 5-ös modellhez.

Mindeközben a cupertinói cég továbbra is lázasan dolgozik ázsiai partnereivel azon, hogy egy “jóárasított” iPhone-modellt is piacra dobhasson. Erre már csak azért is van szükség, mert jelenleg a Samsungnak áll a zászló a globális okostelefon-piacon. Arról nem is beszélve, hogy számtalan új gyártó tör babérokra az okoskészülékek piacán. Iparági szakértők szerint az Apple-nek azt mindenképp érdemes megfontolnia, hogy – a Samsunghoz hasonlóan – gyorsabban vigye piacra új termékeit.

A Strategy Analytics szerint a Samsung tavaly 25 százalékos részesedéssel bírt a globális piacon, míg az Apple 8,6 százalékra tudta növelni piaci szeletét. Ezzel szemben az ágazatban keletkezett profittömeg mintegy kétharmadát az Apple tette zsebre, a Samsungnak jutott az összprofit 19 százaléka.

A hírek szerint az Apple nem csupán az olcsóbb, várhatóan 4-inches iPhone-on, de különböző színkombinációkon is dolgozik, a konkrét tervek azonban továbbra sem publikusak.

Ahogy azt sem lehet még tudni, hogy az új iPhone miben különbözik majd az 5-ös modelltől, igaz, az Apple eddig valamennyi modellváltásnál javította a processzort és a kamerát. Az új iOS várhatóan az év közepén jelenik majd meg.

Az új iPhone gyártásának indításáról szóló híreket az Apple szóvivője nem kívánta kommentálni a WSJ-nek. Mint ahogy Tim Cook vezérigazgató sem nyilatkozott soha hivatalosan arról, hogy az Apple egy olcsó iPhone-on dolgozna.

Bár a világon szinte mindenütt úgy vélik, hogy az Apple bármikor tetszetős innovációkat tud előrántani a kalapból, egyes szakértők szerint az igazán ütős újításokra, amelyek komolyan felforgathatják a piacokat, így például a hajlítható kijelzőre is még éveket kell várnunk.

Forrás: IP/WSJ

Leave a Comment