Az Akvárium Klubban mutatkoznak be az országos tehetségkutató legjobbjai

Lezárult a Magyar Innovációs Szövetség, az EMMI és az MTVA közreműködésével meghirdetett 22. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny második szakasza.

Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny (fotó: Biztonságpiac.hu)
Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny (fotó: Biztonságpiac.hu)

 

A verseny ösztöndíjalapja mintegy 2,5 millió forint, amelyből az első és második helyezett fiatalok tanárai is elismerésben részesülnek.

A május 3-i határidőre, a 72 második fordulóba továbbjutott pályázatból 59 pályamunka kidolgozása fejeződött be. Ebből 34-en egyénileg, míg 25-en csapatban dolgozták ki, valósították meg innovatív ötletüket. A legnépszerűbb szakterületek, a biológiai, az informatikai, egyéni, újszerű mobil alkalmazások, illetve műszaki jellegű témák voltak. A fiatalok a beadás után az elkészült prototípusokat, modelleket működés közben is bemutatják a zsűritagoknak, valamint beszámolnak a tudományos kutatásaik során elért eredményeikről is.

A bírálóbizottság Ormos Pál, az MTA SZBK főigazgatójának vezetésével 2013. május 15-én, testületileg hozza meg a végleges döntést, és választja ki a 2012. év legtehetségesebb fiataljait.

A legjobbnak, leglátványosabbnak ítélt 20 pályamunkát az érdeklődők június 10-11-én a budapesti Akvárium Klubban.

Június 11-én ugyanitt nyitja meg kapuit a Magyar Innovációs Techshow is, ezáltal lehetőség lesz a 20 év alatti fiatal tudósok, és a már hivatásszerűen a fejlesztéssel foglalkozó kutatók munkájának és eredményeinek összehasonlítására.

A tehetségkutató program az NFM által kezelt Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból nyújtott főtámogatással valósul meg.

Forrás: IP

Leave a Comment