Átadták Japán leggyorsabb vonatát

Átadták az utasoknak Japán eddigi leggyorsabb vonatát szombaton, a Sinkanszen legújabb típusa óránkénti 320 kilométeres végsebességre képes.

Kato-N-Scale-E6-Super-Komachi-Shinkansen

 

Az E5 típusjelzésű vonat Tokió és a Honsú sziget északi csücskében fekvő Aomori közötti vonalon fok közlekedni. A 714 kilométeres távot az új vonat 2 óra 59 perc alatt tudja megtenni, 11 perccel gyorsabban, mint az előző, óránkénti 300 kilométeres végsebességű Sinkanszen.

A vonalat üzemeltető keletjapán vasúttársaság (JR East) közlése szerint a Hajabusa elnevezésű szerelvények ezzel a francia TGV vonatok mellett a világ leggyorsabban közlekedő vasúti járművei.

A kínai gyorsvonatok korábban óránkénti 350 kilométeres végsebességet értek el, de egy, halálos áldozatokat követelő ütközést követően csökkentették sebességüket – jelentette szombaton az NHK japán tévétársaság

A JR East az Aomori közelében található Akitába vezető vonalán is új szerelvényeket állított üzembe, a Super Komacsi nevű járművek végsebessége 300 kilométer óránként, és Tokióból indulva 3 óra 45 perc alatt teszik meg a 700 kilométert meghaladó távot.

Forrás: MTI

Leave a Comment