Alapítványi támogatás a műszaki-természettudományos képzés népszerűsítéséért

tudomanyIdén immár ötödik alkalommal hirdeti meg a Műegyetemen működő Pro Progressio Alapítvány pályázatát magyarországi középfokú oktatási intézmények részére a műszaki és természettudományi ismeretek oktatásának támogatására és népszerűsítésére, valamint az ezt oktató pedagógusok elismerésére.

1. kategória: természettudományi, műszaki jellegű tantárgyakhoz kapcsolódó rendezvények, események szervezésének támogatása.

2. kategória: ösztöndíj olyan matematika-, fizika-, biológia-, kémia-, informatika szakos fiatal tanárok támogatására, akik közreműködnek a diákok motivációjának erősítését szolgáló rendezvények szervezésében, és akiknek tanítványai közül többen tettek emelt szintű érettségit, sikerrel szerepeltek középiskolai tanulmányi versenyeken, és van, vagy voltak olyan diákjaik, akik érettségi után a Műegyetemen folytatják (vagy folytatták) tanulmányaikat.

A Pro Progressio Alapítvány kuratóriuma összesen hatmillió forintot különített el a pályázatok díjazására. A pályázatok benyújtásának határideje: 2013. április 30.
A pályázattal kapcsolatos részletes információk a www.proprogressio.hu oldalon érhetők el.

Leave a Comment