Agrár Innovációs Díjban részesült a MÁD brand

A MÁD brand, a világ új íze innovációjáért Agrár Innovációs Díjat kapott a MAD WINE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Az elismerést a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára adta át a Parlamentben.

Nagy István a magyar vállalkozás tevékenységét méltatva elmondta, az előállított termékeivel a megélt pillanatokból ünnepi pillanatokat képes varázsolni. Azt is kiemelte, hogy amellett, hogy a kft. nagy tételszámban tud bort készíteni példaértékű összefogást valósított meg Mádon.

Az Agrár Innovációs Díj átvétele kapcsán a MAD WINE fő tulajdonosa, Kovács Károly úgy fogalmazott, hogy bár minden egyes napjuk küzdelem, ám a most megkapott elismerés, valamint az, hogy a világ 35 országában értékesítik termékeiket bizonyíték arra, hogy igenis „létezik” a magyar bor.

A szőlőbortermeléssel foglalkozó kft. borai kizárólag mádi termőterületekről származó alapanyagból készülnek. A vállalkozás Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály fajtákkal dolgozik, ebből a Furmint mintegy 80 százalékot tesz ki. A kizárólagos kézi szüretelésnek, valamint a fürtön belüli bogyóválogatásnak köszönhetően csak a legmagasabb minőségű alapanyag jut el a feldolgozóba. Az alapanyagot, majd később az érési fázisban lévő borokat mindvégig megóvják a legcsekélyebb oxidációtól is.

A MÁD brand megalkotásával egy új borkategória, a település szintű bor létrehozása volt a cél. A terméskorlátozással szüretelt, egészséges – botrytis-mentes – alapanyagból magas minőségben előállított bor reduktív eljárással készül. Így a Furmint szőlőfajta jellegzetességei és a termőhely geológiai egyediségét tükröző ízjegyek szignifikánsan megjelennek. A friss, gasztronómiában jól alkalmazható száraz bor, ilyen minőségben, stílusban és árszegmensben korábban nem volt elérhető a globális borkereskedelemben.

Leave a Comment