A vállalatirányítás felé mozdul a BTel

Szakmai partnerségre lép a Business Telecom Nyrt. (BTel) és a cég egyik részvényese, az Elastoffice AG.

 cable

 

A svájci székhelyű infokommunikációs fókuszú cég révén a BTel májusban összesen egymillió eurós tőkeemelést hajtott végre, amelynek eredményeképpen a BÉT-en jegyzett társaság alaptőkéjét 25 millió forinttal, tőketartalékát pedig 275 millió forinttal növelte.

Az utóbbi időben a technológiai cégfelvásárl felé is nyitó BTel, amellett, hogy a tőkeemeléssel támogatja az optimális tőkeszerkezet fenntartását, a szakmai partnerség keretében újabb lépést tesz a vállalatoknak kínált szolgáltatások bővítése felé. (A BTel legutóbb idén tavasszal vásárolta fel a NetCore Technologies nevű hálózatépítéssel és webes megoldásokkal foglalkozó céget – a szerk.)

Az Elastoffice fejlesztéseinek integrálásával a jövőben a BTel vállalati ügyfelei a mikrovállalatoktól a multinacionális cégekig hatékony, teljes körű, felhőalapú dokumentumkezelési és vállalatirányítási megoldáshoz juthatnak.

A BTel kínálatában megjelenő új technológia egyszerre igényli az informatikai és a távközlési szolgáltatói hátteret, amelyet egyébként a cég meglévő kapacitásai már biztosítanak. Takács Krisztián, a Business Telecom elnök-vezérigazgatója szerint az új stratégiai partnerség révén a távközlés és az informatika integrációja mostantól a konkrét termékfejlesztés szintjén is elindulhat.

A BTel és az Elastoffice AG stratégiai együttműködésének alapja az Elastoffice eoSERVER elnevezésű megoldása. Ez a felhőalapú vállalatirányítási rendszer, amelyet a jövőben a BTel vállalati ügyfelei infokommunikációs szükségleteik szerint alkalmazhatnak, cégmérettől és életciklustól függetlenül jelentős megtakarítást eredményez a működési költségekben, zökkenőmentesen kezeli a vállalatok jelentős ütemű növekedését is, és az igényeknek megfelelően, rugalmasan képes támogatni a professzionális és biztonságos „mobilirodák” széleskörű elterjedését. Külön előnye, hogy az új vállalati szolgáltatás a mikro-vállalkozásoktól a multicégekig mindenhol képes lesz megfelelni a dokumentumkezelési és vállalatirányítási igényeknek.

A stratégiai partnerségről szóló döntéssel egyidőben a Business Telecom Nyrt. igazgatótanácsa április végi határozatával jóváhagyta a társaság alaptőkéjének összesen 25 millió forinttal (845,288 millió forintról 870,288 millió forintra) való megemelését.

Forrás: IP

Leave a Comment