A Telenoré lesz a leggyorsabb hazai 4G hálózat?

A legnagyobb 4G lefedettség elérése és a leggyorsabb 4G hálózat kiépítése érdekében a Telenor felgyorsítja hálózatfejlesztését.

telenor 4g

 

Csütörtöktől Magyarországon elsőként a Telenor teszi elérhetővé a 150 Mbps-os elméleti letöltési sebességet okostelefonokon, táblagépeken es számítógépeken. A vállalat célja az okostelefonok elterjedésének ösztönzése és a távközlés jövőjének formálása az egyedülálló ügyfélélményt nyújtó, új digitális szolgáltatások és megoldások bevezetésével. Magyarország leggyorsabb 4G hálózatával és nemrég bejelentett korlátlan tarifaportfóliójával a Telenor ügyfelei a digitális szolgáltatásokat még egyszerűbben, gyorsabban és a gondtalanul érhetik el.

A frekvenciahasználati jogosultságok meghosszabbítása után az 1800 MHz-es frekvenciasávban rendelkezésre álló 20 Mhz-es blokknak köszönhetően a Telenor duplájára tudja növelni a 2012 nyarán elindított 4G szolgáltatás kínált sebességét. A gyakorlatban ez a felhasználók számára azt jelenti, hogy a válaszidő jelentősen csökken, és minden eddiginél gyorsabban tölthetik le és streamingelhetik a filmeket és a videókat. A Telenor ügyfelek a nagyméretű képeket másodpercek alatt oszthatják meg barátaikkal úgy, hogy közben az élő beszéd ritmusában beszélgetnek velük a közösségi oldalakon. A 4G a zenehallgatást is magasabb szintre emeli, hiszen a felhasználók várakozás nélkül játszhatják le a Deezeren található 25 millió zeneszám bármelyikét.

„Jelentős mérföldkő ez vállalatunk számára. Az elmúlt két évben a Hipernet a sebesség szinonimájává vált és széles rétegek számára biztosított internetelérést. Most mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül még több magyar ügyfél számára tegyük elérhetővé a szupergyors 4G előnyeit. A szolgáltatáshoz szükséges frekvenciák biztosítása után felgyorsítjuk beruházásainkat, hogy a lehető legszélesebb körű és legjobb 4G lefedettséget nyújthassuk ügyfeleinknek”, nyilatkozta a Telenor Magyarország vezérigazgatója, Christopher Laska.

A 150 Mbps-os kínált letöltési sebességű 4G hálózat az ország területének csaknem egynegyedén lesz elérhető az év végéig, azon belül több mint 100 településen, például Miskolcon, Veszprémben és Szegeden.

„A frekvenciaállomány kihasználása és a korszerű, jövőbiztos hálózat kulcsfontosságú további növekedésünk szempontjából. A Telenor jó pozíciókkal rendelkezik a hangalapú szolgáltatásoktól az adatátviteli szolgáltatások felé történő átállásban és soha nem látott Hipernet 4G sebességhez juttatja ügyfeleit” – jelentette ki Mike Michel, a Telenor Magyarország marketing vezérigazgató-helyettese, majd hozzátette: „Az egyszerű, korlátlan tarifák múlt heti bevezetésével, Magyarország leggyorsabb 4G hálózatának birtokában maradéktalanul meg tudjuk valósítani új, ügyfélközpontú stratégiánkat. Ennek jegyében a Telenor arra törekszik, hogy új digitális szolgáltatások felfedezésére ösztönözze ügyfeleit Magyarország leggyorsabb 4G hálózatán. A következő hónapokban új, izgalmas szolgáltatásokkal jelenünk meg a piacon, hogy ügyfeleink maximálisan kiaknázhassák a Hipernet nyújtotta előnyöket.”

A 4G használatához úgynevezett USIM kártya szükséges, melyet minden új és régi előfizető számára biztosít a Telenor. Utóbbiak díjmentesen cserélhetik le régi SIM-kártyájukat a Telenor boltjaiban és partnerüzleteiben. Ezen túlmenően az ügyfelek az év végéig többletdíj fizetése és adatkorlátozás nélkül tapasztalhatják meg a továbbfejlesztett Hipernet nyújtotta 4G élményt.

Forrás: IP

Leave a Comment