A Szilícium-völgybe mennek magyar innovatív projektek

Idén májusban nyolc magyar innovatív projekt vehet részt a Szilícium-völgyben megrendezésre kerülő “San Francisco Bay Area Roadshow” című rendezvénysorozaton.

San Francisco Bay Area

 

A május 6. és 10. között megrendezett program célja, hogy elősegítse magyarok számára innovatív technológiákon alapuló cégek alapítását az USA-ban.

A San Francisco Bay Area inkubátor szervezetei által közösen elindított „Global Innovation Exchange – GIX” program keretében megvalósuló roadshow felhívását, a rendezvény magyar partnerszervezete, a Magyar Innovációs Szövetség tette közzé Magyarországon. A beérkezett jelentkezések közül, a több körös kiválasztás után az amerikai szervezők végül három orvos-, négy információ-, és egy biotechnológiai területről érkező cég projektjét fogadták el.

A Roadshow-n a vállalkozásoknak professzionális üzleti angyal és kockázati tőkebefektetőkkel való találkozásra nyílik lehetősége, illetve üzleti témájuk prezentálására.

A Roadshow keretében célzott tematikájú szimpóziumokat és találkozókat rendeznek, valamint a Bay Area inkubátor szervezetei mutatják be azokat a szolgáltatásaikat és épületeiket, amelyekkel igyekeznek megkönnyíteni a külföldi cégek indulását.

A magyar résztvevők a rendezvényen találkozhatnak több mint ezer taggal, a világ legnagyobb angyal-befektetői szervezetének számító Keiretsu Forum alapítójával és elnökével, Randy Williamsszel, a Keiretsu Forum Vállalkozói Akadémia ügyvezető igazgatójával, Dave Mosby-val, valamint Kelly McCownnal, aki Észak-Kalifornia „TOP 50” női ügyvédje közé tartozik.

A Magyar Innovációs Szövetség olyan vállalkozásokat, illetve projekteket keresett meg, amelyek többek között az USA területére érvényes szabadalmi bejelentéssel vagy egyéb kizárólagos joggal rendelkeznek.

Forrás: IP

Leave a Comment