A Sony forradalmasítja a médiafogyasztást

Az új ingyenes tartalomszolgáltatás beindulását követően a Sony tévé- és Blu-ray-tulajdonosok kevesebb mint két hónap alatt százezer videót néztek meg.

 

A Fuso interaktív szolgáltatás segítségével tavaly október óta számos magyar tartalomszolgáltató műsorai, többek között népszerű sorozatok és filmek váltak ingyenesen elérhetővé egyetlen alkalmazás segítségével, amelyek megtekintéséhez csupán internetelérésre van szükség.

A Sony és a Fuso felületet fejlesztő Fuso Ecosystem Nyrt. együttműködése révén a szolgáltatás minden 2009 óta vásárolt internetképes Bravia televízión működik, illetve bármilyen televízión elérhetővé válik internetképes Sony Blu-ray vagy Sony házimozi használatával. A megállapodás szerint az ingyenes tartalomszolgáltatás hamarosan a Sony Xperia táblagépein is elérhető lesz.

A Fuso Ecoystem Nyrt. jelentése szerint 2012. december 1. és 2013. január 20. között a regisztrált felhasználók aránya mintegy négyszeresére nőtt, vagyis mintegy 19 ezren használták a Fuso szolgáltatást Sony készülékeken. A felhasználók átlagosan napi egy órát töltöttek a szolgáltatás kezelőfelületén, és összesen mintegy százezer videotartalmat néztek meg.

A Sony és Fuso EcoSystem Nyrt együttműködésének sikeressége igazolódni látszik, amit a szolgáltatás felhasználóinak 400 százalékos növekedése is alátámaszt – mondta a Sony Magyarország kereskedelmi vezetője. Rab Sándor kiemelte, hogy ez a növekedés annak is köszönhető, hogy a szolgáltatást nem csak az internetképes Sony televíziókkal lehet igénybe venni, hanem az összes Sony Blu-ray eszközzel is.

A Fuso Ecosystem vizsgálata szerint az elmúlt két hónapban minden ötödik felhasználó Blu-ray eszközön keresztül böngészett a szolgáltatás által kínált több ezer órányi népszerű tartalom között.

Forrás: 3Dportal.hu

Leave a Comment