A Sharp bemutatta az első IGZO monitort

A Sharp a világon elsőként mutatott be olyan, rendkívüli képminőséget biztosító LCD monitort, amely már az IGZO technológiát alkalmazza.

sharp igzo

 

Az új monitor nagyon nagy: QFHD, vagyis 3840 x 2160 pixel felbontást biztosít, amely négyszer több képpontot jelent, mint a hagyományos Full HD méret. Az IGZO monitor képpontsűrűsége 140 pixel/inch (PPI). Ilyen nagy felbontás lényegesen több tartalom megjelenítését teszi lehetővé annál, mint ami az eddigi monitorokon elképzelhető volt.

Egy ilyen LCD képernyőn az építészek egyszerre a projekt sokkal nagyobb részletét láthatják, a grafikusok részletesebb 3D-s objektumokat modellezhetnek le. Azoknak a felhasználóknak pedig, akiknek a munkájuk során egyszerre több ablakot kell megnyitniuk (például a film- és videószerkesztők), az új technológia révén sokkal jobb rálátásuk lesz munkájukra, valamint lényegesen nagyobb felületen dolgozhatnak.

Az új 32 colos IGZO monitor hasznos területe 1,36-szor nagyobb, mint egy 27 colos, WQHD felbontású (2560 x 1440 képpont) monitoré, és 2,25-szer nagyobb képtartalmat képes megjeleníteni. Ezen felül a monitor bemenetei támogatják a vezető gyártók legújabb grafikus kártyáit – a DisplayPort (1.2-es verzió) és a HDMI 1.4-es verzióját. Használatukkal a képek átvitele QFHD natív felbontásban lehetséges, egyetlen kábel alkalmazásával.

Elegáns kialakítása révén a monitor tökéletesen illeszkedik mind az irodai környezethez, mind az otthoni munkahelyekhez. Az él-LED háttérvilágításnak köszönhetően a monitor a legvastagabb pontján is mindössze 36 mm vastag, így könnyedén, helytakarékosan elhelyezhető az íróasztalon.

Az új monitor májustól lesz elérhető Magyarországon.

Főbb jellemzők

  • Képernyő méret: 31,5”
  • Maximális felbontás: 3840×2160 pixel (140 ppi)
  • LCD él-LED háttérvilágítással
  • Méretek: 748 x 440 x 36 (mm)
  • Video bemenetek: HDMI 1.4 (x2)/ DisplayPort 1.2
  • Tartozék állvány

Forrás: 3Dportal.hu

Leave a Comment