A pécsi egyetem 830 milliót költ szolgáltatásfejlesztésre

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdaságirányítási rendszerének megújítása, egységes kutatási adatbázis létrehozása és a nemzetközi beiskolázási marketing erősítése is célja annak szolgáltatásfejlesztési programnak, amelyre két év alatt mintegy 830 millió forintot költ az intézmény.

Pécsi egyetem

 

Czibók Balázs projektmenedzser kedden Pécsen, az európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztésről tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a PTE gazdaságirányítását egy új, a közintézményekre kidolgozott SAP-rendszer alkalmazásával teszik hatékonyabbá, költségtakarékosabbá.

Létrejön az a kutatás-fejlesztési és innovációs nyilvántartás, amely a jelenleg elkülönítve tárolt adatokat egy nyilvántartásban rögzíti, megkönnyítve különböző jelentések, statisztikák, elemzések készítését.

Az egyetem a külföldi hallgatói létszám növelése érdekében erősíti nemzetközi kapcsolatrendszerét és beiskolázási kommunikációját. Az intézmény kínai nyelvű honlap és kínai kiadványok készítését is tervezi. A következő években az általános orvosi és a közgazdász mellett hat új szakon indítanának idegen nyelvű képzést, ezek között lehet az építészmérnök, a fogorvos és a gyógyszerész szak.

Czibók Balázs kitért rá, hogy a korábbinál nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a karrierszolgáltatásokra, a pályakövetésre és a hátrányos helyzetű, valamint a roma fiatalok támogatására, tanulmányaikat mentori, koordinátori, tanácsadói hálózattal segítik.

A projektmenedzser hangsúlyozta, hogy a PTE még sohasem nyert ekkora összeget ilyen célra.

Forrás: MTI

Leave a Comment