A munkahelyi biztonságot segíti Samsung KNOX

A Samsung Electronics KNOX néven olyan teljes körű biztonsági megoldással lép piacra, amely a legfrissebb BYOD (Bring Your Own Device – hozd a saját eszközöd) trendekkel járó biztonsági problémákra nyújt megoldást, így ennek köszönhetően a dolgozók saját készülékei alacsonyabb biztonsági kockázattal használhatóak munkavégzésre a vállalati informatikai rendszerben.

samsung knox

 

A KNOX egyesíti magában az NSA (National Security Agency – Nemzeti Biztonsági Szolgálat) által kifejlesztett Security Enhanced (SE – fokozott biztonságú) Android platformot, valamint a hardveren és az Android keretrendszeren is megjelenő integritásmenedzsment szolgáltatásokat. A KNOX különválasztja a mobil eszközök üzleti- és magáncélú felhasználását. Ezt a szétválasztást az SE Android és a fájlrendszer-szintű kódolás is elősegíti, amelyek védelmet jelentenek az üzleti adatok és alkalmazások számára az adatszivárgás, a vírusok és a rosszindulatú programok támadása ellen. Az egyszerűsített és a leggyakoribb vállalati infrastruktúrákkal – mint például az MDM, a VPN és a Directory Services – kompatibilis KNOX egyszerű kezelhetőséget és megfelelő biztonságot kínál azon vállalati IT osztályok számára, amelyek saját Bring Your Own Device (BYOD – hozd a saját eszközöd) stratégiájukat szeretnék megvalósítani és fenntartani.

A főoldalon lévő ikonról könnyen elérhető KNOX alkalmazásban a  vállalati biztonsági követelményeknek megfelelő, ellenőrzött alkalmazások futatthatók és műveletek végezhetők el, köztük az e-mailezés, a böngészés, a telefonkönyv, a különféle naptárak, a fájlmegosztás, a CRM és az üzleti intelligencia alkalmazások. A KNOX lehetővé teszi a meglévő Android ökorendszer-alkalmazások számára, hogy automatikusan beépüljenek a vállalati rendszerekbe, és hitelesített védelmet biztosít az alkalmazás forráskódjának bármilyen szintű megváltoztatása nélkül. A KNOX mentesíti az alkalmazásfejlesztőket az alól, hogy egyedi üzleti megoldásokat kelljen fejleszteniük, például FIPS-minősített VPN-t, készülékfüggő titkosítást, Enterprise Single Sign On-t (SSO – egypontos bejelentkezési megoldás), Active Directory támogatást és Smart Card-alapú többtényezős hitelesítést.

Forrás: IP

Leave a Comment