A Mobil Világkongresszuson mutatja be legfontosabb újdonságait az Ericsson

A távközlési iparág legfontosabb kereskedelmi eseménye, a Mobil Világkongresszus február 25-én hétfőn veszi kezdetét. A rendezvényen a látogatók a legújabb IKT-fejlesztések mellett bepillantást nyerhetnek a jövő újításaiba és megismerkedhetnek az Ericsson által a hálózatba kapcsolt társadalom tagjai számára kínált lehetőségekkel.

Ericsson ConsumerLab (fotó: Ericsson)

Az Ericsson Barcelonában mutatja be szoftver-alapú hálózat-kezelési (SDN) koncepcióját a szolgáltatók számára, amellyel biztosítható, hogy távközlési berendezésekből valós idejű felhő-alapú szolgáltatásokat nyújtó platformokat hozzanak létre.

A napjaink mobileszközei által teremtett kihívások csak nagy kiterjedésű, virtualizált hálózati infrastruktúrák, valamint nagy léptékű üzemeltetés-, illetve üzlet-támogatási megoldások alkalmazása révén teljesíthetők. Ezt nevezzük szolgáltatói szoftver-alapú hálózatkezelésnek (SDN). Ilyen esetekben a távközlési hálózat minden szegmenséhez integrált vezérlés tartozik, amely a hálózati-, és felhő-infrastruktúra összekapcsolását is biztosítja.

LTE Advanced
Az Ericsson két LTE Advanced vivőfrekvencia-aggregációs alkalmazást is bemutat, amelyek mobilszolgáltatók spektrum-kihasználásának növelését segítik elő. Az Ericsson elsőként mutat be olyan alkatrészeket és készülékeket, amelyek ezt a technológiát használják. Az Ericsson LTE Advanced megoldása nemsokára széles körben elérhetővé válik a mobilszolgáltatók számára, így még a nagyobb (20 MHz-en akár 150 Mbps) adat-átviteli csúcs-sebességek is hatékonyabban érhetők el. A látogatók az LTE Advanced bemutatókon betekinthetnek a heterogén hálózatok jövőjébe: az Ericsson olyan módszereket mutat be, amelyekkel elkerülhetők a kis-, és nagy csomópontok közötti zavarok a felhasználók technológiai szegmensek közötti átlépése során. A kombinált cellákon belül a rendszer dinamikusan optimalizálja a bázisállomás és a kis méretű cellák átviteli sajátságait a legjobb peremterületi mobil szélessávú teljesítmény biztosítása és az általános felhasználói élmény javítása érdekében.

Koncepció: a világ legkisebb aktívantenna-rendszere
Az Ericsson bemutatja a világ legkisebb 8 x 8 MIMO aktív antenna-rendszerével kapcsolatos technológiai tervét. Ez újabb lépést jelent az Ericsson által fejlesztett, kisméretű és egyszerűen telepíthető hálózati berendezésekből felépített heterogén hálózatok felé.

Az LTE TDD/FDD konvergencia
Az Ericsson olyan technológiákat mutat be az LTE TDD és FDD terén, mint a VoLTE, az adatkapcsolat átadása, vagy a vivőfrekvencia összekapcsolása. Ezekkel a megoldásokkal a TDD/FDD hálózatok üzemeltetői üzleti potenciáljukat maximalizálhatják olyan hálózatok építésével, amelyek az FDD és TDD spektrumot egyaránt használják.

VoLTE – HD hang-, és videó-szolgáltatások LTE okostelefonokkal
Az Ericsson bemutatja a legújabb fejlesztéseket a VoLTE technológia terén, valamint a VoLTE-képes készülékek gyorsító hatását az ökoszisztéma bővülésére. A világ első, LTE-képes okostelefon-platformra integrált VoLTE és Rich Communication Services (RCSe) rendszerét az Ericsson a Qualcomm vállalattal közös bemutatón állítja ki. Az LTE-ről WCDMA-ra történő hangátadás terén elért legújabb eredményeket szintén a Qualcommal közösen mutatja be az Ericssson.

HSPA – A letöltési sebesség növelése párosítatlan vivőjelek segítségével
Napjainkban az előfizetői hozzáféréssel szemben a mobilforgalomban is nagyobb a letöltési-, mint a feltöltési kapacitás-igény. Az új igény kielégítésére az Ericsson és a Qualcomm egy olyan közös koncepciót mutat be, amelyben párosítatlan frekvencia-sávokat használnak a meglévő párosított frekvenciasávok kiegészítésére, így növelve meg az előfizetőnek nyújtott teljesítményt. Ezt a „kiegészítő előfizetői kapcsolatot” a bemutató során párosítatlan L-sávok alkalmazásával hozza létre. A felhasználói teljesítményben tapasztalt javulás jobb élményt biztosít az előfizetőknek, miközben a nagyobb rendelkezésre álló hálózati kapacitás lehetővé teszi a mobilszolgáltatók számára, hogy több előfizetőt szolgáljanak ki költséghatékonyabb módon.

GSM-spektrum felszabadítása mobil szélessáv bővítésére
A szolgáltatás-létesítéshez alkalmazott fejlett termékek és funkciók, kiváló eszközök, illetve a kiterjedt tapasztalat kombinációjával kialakított, teljeskörű, iparág-vezető megoldás, amely a spektrum szoros ütemezés mellett történő, zökkenőmentes és hatékony újrahasznosítását biztosítja – a minőség romlása nélkül. Az Ericsson fejlett rádióhozzáférési-hálózatának termékválasztéka révén képes a legjobb kapacitást és teljesítményt nyújtani. Az RBS 6000 termékcsalád bázisállomásai és antennába integrált rádió (AIR) termékei, a WCDMA és LTE technológiák a már meglévő GSM hálózatokba való bevezetése során további előnyöket kínálnak a hálózat teljesítménye és a bevezetés egyszerűsítése terén.

Aggregáció heterogén hálózatokban: a legújabb beltéri/kültéri kis-cellás fejlesztések
A beltéri és kültéri kis-cellák kiépítéséhez gyakran különböző felhordó-hálózati megoldások kombinációja szükséges. Az Ericsson bemutatja azokat a mikrohullámú telepítési megoldásokat, amelyek egyszerűbbé teszik a kis-cellák kiépítését. Az élő kamerás megoldások alkalmazása révén a mikrohullámú elemek igazítása, hangolása gyorsabb és a telepítés egyszerűbb.

Key Event Experience
Az Ericsson által kifejleszttett „Key Event Experience” megoldás a mobilszolgáltatóknak teszi lehetővé, hogy sziklaszilárd hálózati teljesítményt biztosítsanak a különböző, nagy létszámú események közönsége számára. Az okos mobilkészülékek és a mobil szélessáv egyre növekvő rendelkezésre állása megemelte a felhasználói elvárásokat a hálózat minőségével szemben. Ezek az elvárások fontosabb rendezvények alatt – amikor nagyszámú felhasználó kívánja megosztani élményeit okos mobil eszközökön keresztül – még magasabbak. Az „Ericsson Key Event Experience” megoldása olyan rendezvények során támogatja a mobilszolgáltatók hálózatait, amelyek jellemzően a mobilforgalom drasztikus emelkedésével járnak.

Élményközpontú menedzselt szolgáltatások
Az Ericsson élményközpontú menedzselt szolgáltatása – új elkötelezettség-vállalási modellt jelent, amely a hagyományos, távközlési menedzselt szolgáltatás-nyújtási rend tovább gondolásából fejlődött ki, és képes kielégíteni a mobilszolgáltatók növekvő elvárásait. Az élményközpontú menedzselt szolgáltatások technológiai összhangba hozza a hálózat, valamint az IT-környezet irányítását, üzemeltetését a mobilszolgáltatók üzleti célkitűzéseivel és a felhasználók elvárásaival.

Automatikus készülékellenőrzés
Az Ericsson készülékellenőrző megoldása a számos módszer egyike, amellyel az iparági szereplőket a legjobb ügyfélélmény biztosításában segíti. Ennek révén a gyártók már a bevezetést megelőző fázisban bevizsgálhatják új készülékeik és a rajtuk futó alkalmazások állapotát, minőségét. A világ minden részén megtalálható Experience Lab részlegeinket kihasználva a készülék- és alkalmazás-szállítók az Ericsson leginnovatívabb technológiáinak felhasználásával tesztelhetik új termékeiket és szolgáltatásaikat. Az Ericsson laboratóriumai az ügyfél élő hálózatához csatlakozva segítik a szállítókat a készülékek és alkalmazások teljesítmény-ellenőrzésében.

Üzemeltetési- és üzlettámogatási szolgáltatások (OSS és BSS)
Az összes OSS és BSS szállító közül az Ericsson rendelkezik a legszélesebb és legmélyebb termékválasztékkal, sőt a közelmúltban – a ConceptWave felvásárlása révén – még tovább erősítette portfólióját.

Élmény-alapú ügyféltámogatás és önkiszolgálás
Az Ericsson bemutatja az ügyfélszolgálat élményalapú megközelítését. A call-center élményen keresztül hatékony válaszlépéseket, a gyors és pontos diagnózist nyújt, biztosítja a problémák egyszerű megoldását, illetve proaktívan kezeli az ügyféligényeket.

„Plan-to-Provision for Mobile” – a műveletek egyszerűsítése és automatizálása
Az Ericsson bemutatja új, „Plan to Provision (P2P) for Mobile” technológiáját, amely a vezeték nélküli hálózatok létesítésének átfogó megoldását hozza, jelentősen gyorsítva az üzembehelyezést. A hálózat konfigurálása és a berendezések aktiválása révén a P2P for Mobile a hálózat-bevezetési folyamat jelentős részét automatizálja és hatékonyabbá teszi a tervezést, a kapacitásbővítést, a hiba-felderítési és összehangolási folyamatot a rádió-hozzáférési hálózatból.

Mobil megrendeléskezelés – üzleti bővítés megvalósítása
Az Ericsson olyan új termékek és szolgáltatások családját mutatja be, amelyekkel a mobilszolgáltatók új szolgáltatásaikat hónapok helyett napok alatt vezethetik be. Ez a megközelítés a mobilszolgáltatók és a vállalati megrendelők számára gyors, önkiszolgáló megoldást biztosíthat az alkalmazottak készülékei és szolgáltatások megrendeléséhez.

Az Ericsson „Wallet Platform” megoldása
A világon mindössze 1,5 milliárd ember rendelkezik bankszámlával, míg több mint 1,7 milliárd olyan ember van, akinek nincs bankszámlája, de van mobiltelefon hozzáférése. Az Ericsson „Charging & Billing in One” (díjszámítás és számlázás egyben) megoldása már 1,6 milliárd ügyfelet szolgál ki. Az Ericsson bemutatja pénztárca-platformját, amely lehetővé teszi a mobilszolgáltatók számára márkajelzéssel ellátott mobilpénztárcák bevezetését.

Forrás: IP

Leave a Comment