A LG ColorPrime kapta a legjobb képfeldolgozó monitornak járó TIPA-díjat

Az LG Electronics ColorPrime (27EA83) monitorát a fotózással és képfeldolgozással foglalkozó szakmai újságírók nemzetközi szervezete a TIPA (Technical Image Press Association) a 2013-as év „Legjobb képfeldolgozó monitora” címmel tüntette ki.

TIPA-díjat kapott az LG

 

A filmkészítők, fényképészek és grafikusok számára egyaránt ideális, díjnyertes LG monitor az IPS képmegjelenítési technológia mellett széles színpaletta alkalmazásával és kimagaslóan nagy felbontással emelkedik ki a mezőnyből.

Il-geun Kwon, az LG Electronics vezető alelnöke és a vállalat informatikai üzletágának igazgatója szerint a képfeldolgozó iparág elismerése azt igazolja vissza, hogy az LG grafikai csúcsmodelljének képességei valóban kivételesek. A WQHD (wide quad high definition) felbontású, kifinomult kalibrációs technológiával felszerelt ColorPrime monitor egyedülállóan pontos megjelenítést biztosít, amely nélkülözhetetlen az aprólékos grafikai és képfeldolgozó munkához – mondta az igazgató.

A WQHD (2560×1440) felbontás rendkívüli élessége mellett a készülék az Adobe RGB színtér 99 százalékát képes pontosan visszaadni. A monitor 90 fokkal elforgatható, így a felhasználók kiválaszthatják a munkájukhoz leginkább megfelelő szöget. Minden egyes ColorPrime monitor gyárilag kalibrált, és külön tanúsítvány igazolja, hogy a finomhangolást az LG képfeldolgozó szakértői elvégezték. Az egységes és pontos színvisszaadás további javítása érdekében az LG emellett hardveres kalibrálási lehetőséget is biztosít a monitorra optimalizált külső színkalibrátor révén.

Az LG speciális IPS kijelzőtechnológiájának köszönhetően a ColorPrime monitor valósághű képe a szemet is kíméli. A rendkívül nagy, 178 fokos betekintési szögnek köszönhetően a képminőség és a színhűség a néző helyétől függetlenül egyenletes marad. A négy részre osztható képernyő és a Dual Link-Up (kettős csatlakoztatási funkció) új távlatokat nyit a párhuzamos feladatvégzés terén. A ColorPrime kijelzője a képernyőfelosztó funkcióval négy szegmensre tagolható, amelyek különböző hasznos elrendezésekben használhatók. Az LG intelligens Dual Link-Up funkciója egyszerre két különböző eszközről is lehetővé teszi a fájlok és programok megjelenítését.

A ColorPrime monitor a filmkészítők, fényképészek, dizájnerek és egyéb, grafikával foglalkozó szakemberek számára készült átfogó képkezelési megoldás.

A 13 ország 29 szakfolyóiratát tömörítő TIPA a világ egyik legbefolyásosabb szakújságírói szervezete a fényképészet és a képfeldolgozás területén. Tagjai minden évben összegyűlnek, hogy megszavazzák az év legjobb termékeit; a szavazás során az egyes eszközöket számos különböző kritérium — technológiai és tervezési innováció, könnyű használat, ár-érték arány — szerint értékelik. A TIPA-díjat 40 különböző kategóriában ítélik oda, és kategóriánként egy győztest hirdetnek. Az idei év legjobb termékei — így az LG ColorPrime monitor is — az idén júniusban Tokióban megrendezendő 2013-as TIPA díjátadó ünnepségen részesülnek hivatalos elismerésben.

Forrás: IP

Leave a Comment