A gigantikus Ultra HD TV Magyarországra is megérkezett

Már Magyarországon is elérhető az LG Electronics (LG) 84 hüvelyk képátlójú Ultra HD TV-je, a 84LM960V.

lg ultrahd

 

A kimagasló képélességű, a Full HD TV-knél négyszer nagyobb felbontást kínáló, gigantikus méretű Smart 3D TV jelentős ugrást jelent a televíziózás történetében. Az LG a 84”-es készülék bevezetésével elsőként hozta kereskedelmi forgalomba az Ultra HD technológiát ilyen nagy méretben.

A televíziós iparágban a szolgáltatások bővülése mellett leginkább a tévék felbontásának megsokszorozódásánál érhető tetten a technológiai fejlődés. Mára egyre több tévécsatorna sugároz nagy felbontásban és a tartalomszolgáltatók is egyre nagyobb sikerrel használják ki a készülékek nyújtotta lehetőségeket a Blu-rayeknek, a nagyfelbontású játékoknak és a különböző online tartalmaknak köszönhetően. Az Ultra HD felbontás megjelenése pedig még ennél is tovább mutat: az Ultra HD a Full HD tévépaneleknél négyszer nagyobb, 8,3 millió képpontos (3840×2160) felbontást és lenyűgöző képminőséget nyújt.

Az LG Ultra HD TV-je a televíziózás evolúciójának legújabb lépcsőfokát képviseli, hiszen 55 hüvelyknél nagyobb méretben is kristálytiszta képet jelenít meg. Az Ultra HD tartalmakról pedig többek között a képfelbontás javító (Resolution Upscaler Plus) funkció gondoskodik, amely az alacsonyabb minőségű adásokat is képes részletgazdagabbá alakítani.

Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztató-elektronikai marketing-menedzsere szerint a televíziók fejlettségét két tulajdonság határozza meg napjainkban: az elérhető Smart és 3D szolgáltatások és a kép minősége. A képminőség pedig szorosan összefügg a felbontással, az LG Ultra HD TV-je Szili szerint a jövő technológiáját jelenti.

Az LG 84LM960V Smart 3D TV egyik fontos eleme a Triple XD Engine képjavító szoftver, ami a nevéből is adódóan annyit tesz, hogy feljavítja a képek minőségét. A tévét LED Plus háttérvilágítással, beépített Wi-Fi-vel és 2.2 csatornás hangrendszerrel látta el az LG.

A 84LM9600V-ben természetesen az LG mindegyik csúcstechnológiás megoldása helyet kapott. A CINEMA 3D képalkotásnak (polarizált, FPR) hála, könnyű, töltést nem igénylő szemüvegen keresztül élvezhetjük a vibrálás és elmosódásmentes háromdimenziós képet. A Magic Remote mozgásérzékelős távirányító intuitív funkcióival – a hangfelismeréssel, a görgetéssel, a mozdulat-felismeréssel és a rámutatással – minden eddiginél könnyebb a navigálás az LG Smart TV ökoszisztémájában, ahol az egyre bővülő Prémium tartalmak és több száz applikáció várja a szórakozni, kikapcsolódni, vagy tanulni vágyókat.

Az LG 84 hüvelykes Ultra HD TV-je a Euronics Műszaki Áruházlánc budaörsi üzletében tekinthető meg, a készülék ára is egyértelműen jelzi, hogy prémiumkategóriás készülékről van szó. A 3D-s ultratévé fogyasztói ára hatmillió forint.

84LM9600 Smart 3D TV termékjellemzők:

  • Smart 3D TV
  • Képátló: 84 hüvelyk (213 cm)
  • Ultra HD felbontás: 3840×2160 (8.3 megapixel)
  • LED Plus háttérvilágítás
  • Triple XD Engine – 3. generációs képjavítás
  • Ultra HD Resolution Upscaler Plus (Képfelbontás javító)
  • 2.2 csatornás hangrendszer
  • Beépített Wi-Fi
  • MCI (Motion Clarity Index): 800 Hz
  • Méret: (Szélesség X Magasság X Mélység) 1916 x 1120 x 39,9 mm

Forrás: 3Dportal.hu

Leave a Comment