A GE százmillióval száll be a felhő-bizniszbe

A GE 105 millió dollárt fektet be a felhő-alapú szoftvereket fejlesztő Pivotal vállalatba.

felhő

 

A VMware és az EMC hasznosító (spin-off) vállalkozásába teendő stratégiai befektetésnek köszönhetően a GE felgyorsíthatja a korszerű analitikai szolgáltatások fejlesztését az ipari internethez.

Az alkalmazások segítségével az ügyfelek elemezhetik és értelmezhetik a gépek által generált, a felhőben tárolt nagy adatot. Nem titok, hogy a felhő és a nagy adat drámai mértékben átalakítja az üzleti szférát: általuk működik az ipari internet – mondja Bill Ruh, a GE kaliforniai San Ramonban található Globális Szoftverfejlesztő Központjának vezetője.

Az elmúlt két évtized folyamán az internet teljesen átalakította a média-, a kommunikációs- és a reklámipart. Az ipari internet ezt az összekapcsolhatóságot alacsony költségű érzékelő technológiákkal egyesíti, és így alakítja a nagy vasat intelligens, briliáns vassá. Lehetővé teszi, hogy a teljesen eltérő területeken működő ügyfelek – a légitársaságoktól kezdve az olaj- és gázipari cégeken át a kórházakig – több százmilliárd dollárt takarítsanak meg azáltal, hogy hatékonyabbá válnak.

A Pivotal székhelye San Franciscóban található, az öböl másik oldalán azzal a San Ramonnal szemben, ahol 18 hónappal ezelőtt megnyitotta kapuit a GE Globális Szoftverfejlesztő Központja. A központban dolgozó több száz GE-s szoftverfejlesztő mérnök már írja az ipari internetes szoftvereket.

Ruh szerint a Pivotal egy olyan platformot hozott létre, amely az internet legjobb tulajdonságait kínálja a vállalkozások számára, mint például a gyors alkalmazásfejlesztést, az adatelemzést vagy a felhőarchitektúrát. „Ehhez társul a GE-nél végzett munkánk is, mely az innovatív megoldások gyorsabb bevezetésére, illetve a hatékonyság mindnyájunkat pozitívan érintő forradalmasítására irányul” – mondta Ruh.

Paul Maritz, a Pivotal vezérigazgatója elmondta, hogy a GE cégükbe történő befektetése aláhúzza „az üzleti szférában zajló mélyreható változásokat, és a Pivotal előtt nyíló történelmi lehetőséget egy olyan platform létrehozására, amely hozzájárul a GE ügyfeleinek sikereihez.”

„Jelentős változást tapasztalhatunk a felhő-alapú számítástechnikára való széleskörű áttérésben, melybe beletartozik mind az infrastrukturális átalakulás, mind az alkalmazások felhő-, mobilitás- és nagy adat alapú fejlesztése és használata terén történő átalakulás” – mondta Maritz. Ez az átalakulás a vállalatoknál is lezajlik, mivel környezeteiknek egy adatközpontú, gyors és valós idejű világhoz kell alkalmazkodniuk.

Forrás: IP

Leave a Comment