A Foodpanda mobil appja itthon a legnépszerűbb, világszerte is toplistás

A Foodpanda két és fél hónappal a bemutatása után már a világ legnépszerűbb ételszállító appjává vált. A januári indulás óta 250 ezer felhasználó töltötte le az alkalmazást.

foodpanda

 

A vezető app statisztikai oldal, az appannie.com szerint a Foodpanda a legnépszerűbb alkalmazás nyolc országban, köztük Magyarországon is. További négy országban pedig, második helyet ért el. Az összes adatot tekintve a Foodpanda benne van a top 10-ben húsz országban.

A magyar Foodpanda azonban nem csak a telefonos alkalmazással van az élen. A Foodpanda.hu növekedési mutatója globális szinten is kiemelkedő a cégen belül: 74 százalékos heti gyarapodással mindössze csak egy ország áll előtte a csoportban. Ez is jól mutatja, hogy egyre inkább fogékony a magyar felhasználó az újításokra és az online ételrendelésre.

A cég a múlt hónapban magába olvasztotta egy korábbi vetélytársa, az Online ÉtelVitel Kft. szolgáltatását, így Budapesten több, mint 230 éttermet gyűjt össze teljes területi lefedettséggel.

Csapó Zsolt, a Foodpanda magyarországi vezetője szerint a cég országos terjeszkedésbe kezd, emellett folyamatos fejlesztésekkel és újításokkal teszik az ételrendelést a legszórakoztatóbb, legkényelmesebb és legegyszerűbb folyamattá a felhasználók számára.

A Foodpanda mobil applikáció az elmúlt hónapokban már 23 országban érhető el Android és iOS okostelefonokon. Az alkalmazásban a felhasználó megadja a helyet, ahova rendelni szeretne és az app megmutatja az összes elérhető éttermet a közelben, a legkülönbözőbb fajta konyhákból. A rendelés leadása után, a felhasználó kap egy üzenetet a rendeléssel kapcsolatos adatokkal.

A társalapító és globális ügyvezető, Ralf Wenzel szerint az első tizenegy hét sikere megmutatja, hogy szükség van az innovációra. Rettentően ambiciózusak vagyunk, és szeretnénk tovább folytatni a növekedést – fogalmazott Wenzel.

A Foodpanda piacvezető ételszállító szolgáltatás kíván lenni, ennek érdekében mintegy hárommilliárd embert céloz meg 27 országban, emellett a legnagyobb földrajzi lefedettséggel bíró vállalkozás az ételfutárok piacán. A megalakulást követő néhány hónappal a cég már több, mint 15 ezer étteremmel működik együtt.

Forrás: IP

Leave a Comment