A DHL a Formula E globális partnere lett

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a DHL-t választotta elektromos autóverseny-sorozatának, a Formula E bajnokságának logisztikai partnerévé.

dhl-formula

 

A stratégiai együttműködés célja, hogy előmozdítsa az innovációt és a környezetbarát megoldások elterjedését, valamint az elektromos közlekedés és a városi logisztika jövőjét is közelebb hozza.

A DHL bejelentette, hogy több évre szóló szállítási együttműködést kötött a 2014 szeptemberében rajtoló, a világ első, teljesen elektromos autóverseny-sorozatához, a FIA Formula E bajnokságához kapcsolódóan. A forradalmian új megmérettetésen kizárólag elektromos meghajtású együléses, nyitott karosszériás formaautók indulhatnak. Az együttműködést a mai napon, a Formula E új versenyautójának, a Spark-Renault SRT_01E modelljének leleplezésével együtt jelentették be a Frankfurti Nemzetközi Autókiállításon (IAA). A Formula E bajnokság alapító tagjaként és logisztikai partnereként a DHL felelt a járművek Párizsból Frankfurtba szállításáért.

„A FIA Formula E bajnokság nem csupán egy újabb autóverseny-sorozat, hiszen segít válaszokat találni olyan világméretű kihívásokra, mint a fenntarthatóság és a közlekedés. A DHL a környezetbarát technológiák éllovasaként elkötelezett a Formula E bajnokság által megtestesített jövő megteremtése mellett. Cégünk globális környezetvédelmi programja, a GoGreen segítségével üzletpolitikánkba beépítettük a környezetbarát közlekedést. Büszkén csatlakozunk az FIA Formula E bajnoksághoz, az innováció és a fejlesztés irányába vezető úton”– mondta Ken Allen, a DHL Express európai ügyvezetője.

„A Formula E verseny támogatásának első lépéseként a DHL Global Forwarding és a DHL Freight két, együléses zéró kibocsátású Spark-Renault SRT_01E versenyautót szállított a tervezés és építés helyszínéről, a párizsi Spark Racing Technology központjából a leleplező ünnepségre, az IAA frankfurti rendezvényére. A szállítás során keletkező kibocsátást a DHL GoGreen szolgáltatásával, nemzetközi klímavédelmi tanúsítvánnyal rendelkező programján keresztül semlegesíti” – tette hozzá Roger Cook a DHL Global Forwarding ügyvezető igazgatója.

A bajnokság alatt a DHL széles körű logisztikai szolgáltatásokat nyújt a verseny szervezőinek, a jelenleg elérhető leghatékonyabb és környezetkímélőbb technológiák és folyamatok alkalmazásával. A DHL feladata lesz többek között, hogy a világszerte tíz állomáson megrendezett futamokra minden versenyautó, alkatrészeik és lítiumionos-akkumulátoraik épségben és időben megérkezzenek.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan tapasztalt és megbízható logisztikai partner segíti munkánkat, mint a DHL. Tudjuk, hogy más autóverseny bajnoksággal is sikeres, hosszú távú együttműködést alakítottak ki, és már jelentős tapasztalattal és szakértelemmel bírnak az elektromos és városi szállítmányozás területén. Mindezek tökéletes párosítást jelentenek az együttműködésünk során. A bajnokság nagyszerűen példázza, hogyan szállítható 40 autó és alkatrészeik az ökológiai lábnyomunk minimalizálásával. Célunk, hogy károsanyagkibocsátásunkat ne csupán kiegyenlítsük, hanem csökkentsük is, és amennyiben szükséges, a megfelelő mértékben semlegesítsük azt, kibocsátás-mentes bajnoksággá téve a versenyt. A Formula E versenyek egyben GoGreen bajnokságok is.” – mondta el Alejandro Agag a Formula E Holdings vezetője.

A DHL a fenntartható logisztikai megoldások vezető szolgáltatója. A vállalat számos területen élen jár az ökológiai lábnyom csökkentésében és az új technológiák alkalmazásában. Ennek megfelelően az elektromos közlekedés és a károsanyagkibocsátás-mentes járművek is kiemelt szerephez jutnak abban, hogy a DHL elérje a szén-dioxid kibocsátásának javítására vonatkozó céljait, valamint szerződött partnerei is 30 százalékkal csökkenthessék kibocsátásukat 2020-ig.

Forrás: IP

Leave a Comment