A Bosch stabilitásszabályozója kapta a 2014-es Sárga Angyal díjat

A Bosch új motorkerékpár stabilitásszabályozója (MSC) nyerte el a legnagyobb német autóklubnak számító ADAC 2014-es Sárga Angyal díját.

Bosch stabilitasszabalyzo

 

Az „Innováció és környezet” kategória első díjának odaítélésekor a bírák azt a nagy előrelépést értékelték, amit az új Bosch-fejlesztés a közúti biztonság terén jelent. A motorkerékpár stabilitásszabályozó számos biztonsági funkcióval rendelkezik. A rendszer egyenes szakaszokon való fékezéskor és gyorsításkor, továbbá – most először – a kanyarokban való erős bedőléskor támogatja a motorost.

A 2014. január 16-án Münchenben tartott ünnepségen Volkmar Denner, a Bosch igazgatótanácsának elnöke vehette át a díjat Reinhard Kolke professzortól, az ADAC landsbergi technológiai központjának igazgatójától. „Amennyire csak a fizika törvényei szerint lehetséges, a kritikus kanyarokban az MSC jelentősen képes javítani a biztonságot” – jelentette ki Denner, aki maga is szenvedélyes motoros. A Bosch már negyedik alkalommal nyerte el ezt a tekintélyes innovációs díjat. A döntést hozó hat tagból álló zsűri mindegyike komoly autóipari szakértőnek számít. A Bosch legutóbb a kilencedik generációs motorkerékpár-blokkolásgátlóért vehette át a díjat.

Miközben Németországban 1970 óta több mint 80 százalékkal csökkent a személyautó-balesetek halálos áldozatainak száma, a halálos motorbalesetek korántsem csökkentek ilyen látványosan. Ugyanolyan hosszúságú megtett útszakaszra vetítve a motorosoknál 20-szor nagyobb a halálos balesetek kockázata, mint az autósoknál.

Forrás: Bosch/IP

Leave a Comment