Négyszázezret vitt haza az Óbudai Egyetem Buliii csapata

mernokAz IAESTE Hungary – Magyar Mérnökhallgatók Egyesületének szervezésében került megrendezésre a Mérnökfutam országos mérnökverseny. A rendezvényre 23 csapat jelentkezett, az online forduló után, ebből 8 birkózott meg a november 18-19-én tartott élő forduló feladataival. A két napos verseny végén az Óbudai Egyetem Buliii csapata vihette haza a 400 ezer forint támogatást.

A Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete immár 30 éve van jelen Magyarországon, tevékenységének célja a magyar felsőoktatásban tanuló mérnök- és természettudományos hallgatók tanulmányainak kiegészítése, fejlesztése. Megalakulása óta a Nemzetközi Szakmai Gyakorlatcsere Program révén segíti külföldi szakmai gyakorlati lehetőségekhez a hallgatókat a világ több mint 80 országában, jövőre 16. alkalommal kerül megrendezésre az Óbudai Egyetem Állásbörze, valamint számos szakmai programmal, konferenciákkal és üzemlátogatásokkal hozza közelebb egymáshoz az ipar és a felsőoktatás szereplőit. A Mérnökfutam idén első alkalommal indult útjára, az egyesület tervei szerint minden évben ősszel fogja ezt követően megszervezni a rendezvényt.

A főszervező, Cséri Balázs elmondása szerint, a futam célja, hogy áthidalják a vállalatok és a mérnökhallgatók közötti szakadékot, illetve, hogy biztosítsanak egy olyan felületet, ahol, az ország minden részéről érkezett csapattagok ismerkedhessenek, tapasztalatot cserélhessenek.

Idén, villamosmérnök és mérnök informatikus hallgatóknak szólt a verseny. Az online fordulóban az Óbudai Egyetem tanszékei által kiadott feladatokat kellett megoldaniuk a jelentkezőknek, innen jutottak tovább a legjobb csapatok az élő fordulóba. Az élő forduló első napján a vállalatok (Infomatix Kft., Magyar Telekom Nyrt., T-Systems Magyarország Zrt., TGA Consult Kft.) által kiadott életszerű, komplex feladatokat kellett megoldaniuk a csapatoknak. A második napon került sor a feladatok ellenőrzésére, prezentációkra majd délután az eredményhirdetésre.

Az eredményhirdetés a Magyar Mérnökhallgatókért Emlékplakett átadásával kezdődött, amit az Egyesület tavasszal alapított, és idén került először átadásra. A díjat ezután minden évben, két embernek ítélik oda, olyanoknak, akik sokat tesznek a mérnökhallgatókért az üzleti szférában, illetve a felsőoktatásban. Ebben az évben Gáti József az Óbudai Egyetem kancellárja és Gyenes Péter a NSN Kft. képviselője vehették át a díjat, Páva Péter vállalati kapcsolatokért felelős elnökhelyettestől és a főszervezőtől.

A plakettek átadása után került sor a csapatok díjazására. Összesen 600 ezer forint támogatást kapott az első három csapat, amit Józsa Gábor az Egyesület elnöke, Pongrácz Bálint általános elnökhelyettes és Géczy Barbara vállalati kapcsolatokért felelős csoportvezető adott át a dobogós csapatoknak. A kétnapos rendezvény állófogadással zárult, ahol a csapatok kötetlenebb formában is találkozhattak a céges képviselőkkel.

Dobogós csapatok
I. Buliii (Boros Péter, Halmi Róbert, Makra Sándor, Szabó Richárd)
II. Poll-ACK (Malkó Tibor, Khin Tamás, Ilon Ákos, Nagy Bence)
III. SU-Tech (Pálfi Szuzanna, Szegedi Mihály, Bajusz Péter, Buckó Szabolcs)

Leave a Comment